Ένας ρινόκερος της Σουμάτρας, είδος υπό εξαφάνιση, γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, γεγονός πολύ σπάνιο, αφού είχε συμβεί μόνο τρεις φορές σε έναν αιώνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πάρκου Γουέι Κάμπας.

«Η Ρατού γέννησε έναν αρσενικό ρινόκερο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι δύο είναι καλά» δήλωσε ο Ουιντόντο Ραμόνο, υπεύθυνος του καταφυγίου ρινόκερων στο πάρκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρόσωμοι, τριχωτοί, με δύο κέρατα, οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι από τα είδη ζώων που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση.

Μόνο 200 ρινόκεροι ζουν αυτή τη στιγμή ελεύθεροι στη Σουμάτρα και τη Μαλαισία, αφού τα τελευταία είκοσι χρόνια ο πληθυσμός τους μειώθηκε στο μισό.

Θύματα των λαθροκυνηγών αλλά κυρίως της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος, οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι ένα από τα σύμβολα της εκστρατείας κατά της αποψίλωσης στην Ινδονησία, όπου δύο εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης χάνονται κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή γέννηση είναι η τέταρτη αυτού του σπάνιου είδους μέσα σε 100 χρόνια. Οι τρεις προηγούμενες ήταν σε ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι στις Η.Π.Α..

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης