Η 13η σύνταξη ψηφίστηκε από 196 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Χρυσής Αυγής και του Κομμουνιστικού Κόμματος ενώ παρόν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων απείχαν από την ψηφοφορία. Η συζήτηση στην Ολομέλεια που προηγήθηκε χαρακτηρίστηκε από τη σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μέχρι και παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση είχαμε τόσο για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει παρόν όσο και για την αποχή του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς τους γνωστούς κύκλους που προσπαθούν και πάλι να βάλουν τρικλοποδιές στη χώρα. Δεν άκουσα μια καλή κουβέντα για την κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία ούτε ένα κακό λόγο για κείνη την γνωστή πηγή –πληγή για τη χώρα και ξέρουμε όλοι ποιους εννοώ…» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από τα έδρανα των Βουλευτών.

Ναι στην τροπολογία είπαν οι ανεξάρτητοι Βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Νίκος Νικολόπουλος, Δημήτριος Καρράς.

Απουσίαζαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), 5 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, 3 από το ΚΚΕ, 8 από το Ποτάμι, 8 από την Ένωση Κεντρώων και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης