Σε ένα ευρύ σύνολο δράσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία της Κορέας, με στόχο την ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, συμφώνησαν στο πλαίσιο της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας και ο Κορεάτης ομόλογός του, Λι Ταέο (Lee Tae-ho).

«Ήταν μια διαπραγμάτευση που ήθελε να οδηγηθεί σε εξειδικευμένα αποτελέσματα και όχι σε γενικόλογες παρατηρήσεις, και νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο», τόνισε ο Δ. Μάρδας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών αμέσως μετά τη διυπουργική επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα προώθησης των εξαγωγών, της ναυτιλίας, της αγροτικής ανάπτυξης και της προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κορεατική αγορά. «Εμείς δώσαμε ιδιαίτερα προσοχή στα πρώτα δύο κεφάλαια της συμφωνίας, στα αγροτικά προϊόντα και στον εξοπλισμό των πλοίων που ναυπηγούνται στα κορεατικά ναυπηγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κορεάτης υφυπουργός εξέφρασε τη βούληση και την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργασθεί με την Ελλάδα προκειμένου να προωθηθεί το διμερές εμπόριο σ? αυτούς τους τομείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης