«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Με βάση αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Δραγασάκη που αναρτήθηκαν στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame».

«Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας» πρόσθεσε.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε μάλιστα αν μπορεί -έπειτα από πέντε χρόνια μείωσης εισοδημάτων- να είναι στόχος η περαιτέρω μείωση μισθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα μήνυμά του προς τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρατήρησε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στόχευε πάντα στη σύγκλιση προς τα πάνω» για να διερωτηθεί: «Πλέον θα συγκλίνουμε προς τα κάτω;».

Κατά τον κ. Δραγασάκη, η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, ζήτημα το οποίο τόνισε ότι πρέπει να λυθεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

«Με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των Ευρωπαίων φορολογουμένων» δήλωσε και επεσήμανε ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα έχουν θεσμοποιήσει τον «πλέον αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό τρόπο εξυπηρέτησης χρέους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης