Για πολιτικό παιχνίδι έκανε λόγο βγαίνοντας από το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, περί τις 15.10 η ξαδέρφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της Συμεών Σικιαρίδη και τον άντρα της αδερφής της Ανδρέα Ρωσσώνη έδωσαν εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Στα υπομνήματα που κατέθεσαν αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση στην αλλοίωση της λίστας και την αφαίρεση των ονομάτων τους από αυτή.

«Δώσαμε απαντήσεις για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση. Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος τους, Γιώργος Στεφανάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε δε πως οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, ενώ ανέφερε πως δεν είχαν σχετική ενημέρωση από της HSBC. Η δικηγόρος Ελένη Παπακωνσταντίνου μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με το πολιτικό παιχνίδι. Εγώ πριν δεν ήξερα τίποτα. Στις 28 Δεκεμβρίου έμαθα από τον εξάδελφό μου για την υπόθεση. Οι καταθέσεις μας δικαιολογούνται στο πολλαπλάσιο από τα εισοδήματά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του ο Ανδρέας Ρωσσώνης αναφέρθηκε στον μη ενεργό λογαριασμό του που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ σημειώνοντας:

«Ο λογαριασμός αυτός άνοιξε επτά-οκτώ χρόνια πριν, το 2005. Υπήρχαν κινήσεις σε αυτόν. Ο λογαριασμός έκλεισε το 2005 οπότε και επαναπατρίστηκαν τα χρήματα με το νόμο Αλογοσκούφη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμελεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης