Σκληρή γραμμή χαράσσει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στα μέλη του κόμματος μετά την παραίτηση του Πέτρου Τατσόπουλου και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Β. Διαμαντόπουλου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανεχτεί συμπεριφορές που «δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς», υπογραμμίζοντας πως σύντομα η παράταξη θα κληθεί να βρεθεί σε θέσεις ευθύνης γι αυτό και χρειάζεται να υπάρχει υπευθυνότητα και σύνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση δεν φθείρεται απλώς, είναι υπό κατάρρευση και οι συσχετισμοί αλλάζουν καθημερινώς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μεγαλώνουν οι δικές μας ευθύνες. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθούμε σε πρωτόγνωρα καθήκοντα και απαιτήσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε συνείδηση, πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας. Είμαστε όλοι εθελοντές, κανένας δεν επιστρατεύεται με το ζόρι» είπε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε μία έμμεση αλλά σαφή προειδοποίηση προς όσους βουλευτές… παρεκτραπούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

«Το ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έννοια της συλλογικής προστασίας της προσπάθειάς μας. Φαινόμενα εκφυλιστικά, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Συμπεριφορές που ζημιώνουν και είναι αναντίστοιχες με το ήθος της Αριστεράς, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές και να μην αποδοκιμάζονται. Είμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες θα ανταποκριθούμε στα πιο δύσκολα, που είναι μπροστά μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπεί την ελπίδα μίας καινούργιας μέρας» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα κάνουμε το καθήκοντα μας με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης