Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο άνδρες «έλαβαν γνώση της προόδου που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με μία ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη της επιτυχημένης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζήτησαν ακόμη τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος έτσι ώστε να είναι δίκαιη, δημοσιονομικά βιώσιμη και αποτελεσματική στο να αποτρέψει την φτώχεια των ηλικιωμένων.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξουν εξελίξεις στους μισθούς και στους θεσμούς στην αγορά εργασίας να είναι υποστηρικτικές στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Συμφώνησαν μάλιστα στον ρόλο ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληρούν τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο του Brussels Group.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης