Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας πυρά κατά όλων εκείνων οι οποίοι ασκούν κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και υποστηρίζουν πως τα δημόσια κτήρια δεν ήταν «θωρακισμένα» σε μεγάλες σεισμικές δονήσεις.

Ο πρωθυπουργός, από το Ληξούρι όπου βρίσκεται, εξήγησε πως ταξίδεψε στο νησί απευθείας από τις Βρυξέλλες, καθώς ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι «όλη η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην Κεφαλλονιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως οι έλεγχοι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, αναφέροντας ενδεικτικά πως «μέσα σε 48 ώρες ελέγχθηκαν περισσότερα από 400 κτήρια». Επιπλέον, εξήγησε ότι συγκριτικά με τα χαρακτηριστικά του σεισμού (μέγεθος, επιτάχυνση, διάρκεια) «πολύ μικρός αριθμός των κτηρίων υπέστη ζημιές».

«Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και σπιτιών έχουν “θωρακίσει” αποτελεσματικά την ιδιοκτησία τους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, απέρριψε τα περί… ελλείψεων στη θωράκιση των δημοσίων κτηρίων, επισημαίνοντας πως όλες σχεδόν οι δημόσιες δομές -με εξαίρεση την οδική σύνδεση ανάμεσα στο Ληξούρι και το Αργοστόλι- λειτουργούν κανονικά.

«Τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο και τα λιμάνια, καθώς και το αεροδρόμιο. Οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου Ληξουρίου, σε συνεργασία με την Εκκλησία, έχουν μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Υπάρχουν “εύκολα” προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ωστόσο ζήτημα παραμένει στον δρόμο που ενώνει το Ληξούρι με το Αργοστόλι» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τους τοπικούς φορείς της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει το δύσκολο έργο για την αποκατάσταση των ζημιών του νησιού και ευχαρίστησε τους επιστήμονες για τη συμβολή τους στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Προσεχώς… κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στην Κεφαλλονιά, προκειμένου να προχωρήσει σε αποκατάσταση αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, «η οποία δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να μοιράσει υποσχέσεις στους σεισμοπαθείς, εστιάζοντας την προσοχή του στην προσήλωση που δείχνουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

«Το κράτος θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους σεισμοπαθείς και οποιονδήποτε ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Οι υπουργοί ήρθαν και θα ξανάρθουν μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια περιοχή, η οποία αισθάνεται “τραυματισμένη”, είναι να λες λόγια» πρόσθεσε.

«Η Κεφαλλονιά άντεξε. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Η Κεφαλλονιά συνεχίζει να αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή προορισμό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:
Στο πλοίο για το Ληξούρι ο Αντώνης Σαμαράς, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, 09:29

Οι ζημιές στην Κεφαλλονιά σε 53 εικόνες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, 22:43

Επιφυλακή στην Κεφαλλονιά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014, 12:28
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης