Συνέχεια των επαφών που έχει αναπτύξει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί η χθεσινή επικοινωνία της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο ότι το περιεχόμενο της συζήτησης είναι εμπιστευτικό.

«Οι συνομιλίες Μέρκελ – Ολάντ, ως φίλοι της Ελλάδας, δεν υποκαθιστούν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς. Η όποια πρόοδος που θα μπορούσε να δει κάποιος θα πρέπει να σημειωθεί στις συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς. Αυτό ήταν από την πρώτη στιγμή η βάση της συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η κα Μέρκελ και ο κ. Ολάντ προσέφεραν τη βοήθειά τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν σε αυτό το πνεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο οδικός χάρτης έχει αποφασιστεί στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Αθήνας να επεξεργαστεί σε λεπτομέρειες το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να το συντονίσει με τους τρεις θεσμούς, που θα κάνουν από κοινού την αξιολόγηση, την οποία θα υποβάλουν στο Eurogroup και, βάσει αυτού, τα εθνικά κοινοβούλια θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Γερμανός εκπρόσωπος της Καγκελαρίας: «Επιθυμούμε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 14:17

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης