Τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ολοκληρωθεί επιτυχώς και το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογράμμισε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Δουλεύουμε αφοσιωμένα, με καλή πίστη και πυρετωδώς για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων» ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου. Όπως τόνισε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά η συμφωνία του Αυγούστου, βασισμένη σε μία δίκαιη αξιολόγηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε σταθερά δημόσια οικονομικά και να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή και το ΔΝΤ έχουν κοινή θέση όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα παρακολούθησης στην Ελλάδα, δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Αρκέστηκε να πει ότι «η Κομισιόν δεν σχολιάζει διαρροές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης