«Έχουμε τη δυνατότητα να εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή στο Αιγαίο» δήλωσε απειλητικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την τελετή καθέλκυσης υπερσύγχρονου υποβρυχίου σε τουρκικά στρατιωτικά ναυπηγεία.

«Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» συνέχισε ο Γιλντιρίμ, αναφερόμενος προφανώς στην ένταση που κλιμακώθηκε τελευταίως τόσο στα Ίμια όσο και στο Αιγαίο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος, το τουρκικό κανάλι Haber7 που μετέδωσε τις δηλώσεις, κάνει λόγο για «τελική προειδοποίηση σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους» .

«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα… Υπό οποιεδήποτε συνθήκες, η Τουρκία, το πολεμικό ναυτικό της και κάθε όπλο της, έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί. Κανείς να μη κάνει αυτό το λάθος» πρόσθεσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι απειλητικές αυτές δηλώσεις, εκτιμάται ότι είναι η απάντηση της τουρκικής πλευράς σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα ο οποίος σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας είχε επισημάνει νωρίτερα ότι: «Πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο… Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης