Άμεση απάντηση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα έδωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σύντομη παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν κρατάει “αριστερόμετρο”, ώστε να μετράει την αριστερή συνείδηση και ότι το κόμμα αυτό και το προηγούμενο από αυτό τα έχει πονέσει από την πρώτη στιγμή και έχει δουλέψει σκληρότατα. Τόνισε πως στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. «Έχει τελειώσει η δημοκρατία. Ζούμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα» είπε.

Τέλος, επεσήμανε ότι έχει υπερασπιστεί την ενότητα του κόμματος στη διαδρομή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα, για να πάει μπροστά η χώρα και να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, αφού έχει κλειδώσει η συμφωνία, διαφορετικά εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να αποφασίσει η βάση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι σεβαστή η άλλη άποψη που θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός, ότι πρέπει να απεμπλακεί η χώρα άμεσα από τις συνομιλίες με τους εταίρους δανειστές και ότι υπάρχει εναλλακτικό και βιώσιμο σχέδιο για τη χώρα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να παρουσιαστεί και να εξηγηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης