Σε τηλεμαχία καλεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής, με το κλίμα στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμένει εξαιρετικά τεταμένο και τον κίνδυνο της διάσπασης να είναι περισσότερο ορατός παρά ποτέ.

Οι παραιτήσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και η δήλωση του μεταβατικού προέδρου ότι προτίθεται να αποχωριστεί την καρέκλα εάν εγκαταλείψει τον θώκο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του τελευταίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο» ανέφεραν συνεργάτες του, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους.

Τούτων δοθέντων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θεωρεί ότι η επόμενη πράξη του… εσωκομματικού δράματος πρέπει να διαδραματιστεί μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, προκειμένου οι -κατά τις δημοσκοπήσεις- δύο βασικοί διεκδικητές του χρίσματος να διασταυρώσουν τα ξίφη τους εφ όλης της ύλης.

Με τη διαδικασία να μετατίθεται για τα μέσα Δεκεμβρίου, τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων καταστρώνουν τα επόμενα σχέδιά τους, σε συνθήκες διαχείρισης κρίσης, προκειμένου είτε να ξεπεράσουν κατά το δυνατόν πιο αναίμακτα τις συνέπειες του φιάσκου, είτε να τις μετατρέψουν σε λάβαρο, στον δρόμο προς τις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης