Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται η μακρόχρονη κόντρα μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή μία σειρά «συκοφαντικών χαρακτηρισμών και υβριστικών δηλώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα κατά την πρώτη μέρα εκδίκασης της αγωγής του κ. Καμμένου ο Άδωνις Γεωργιάδης στην απολογία του προς την πρόεδρο του δικαστηρίου είπε ότι αφορμή για το σχόλιό του αυτό υπήρξε ο χαρακτηρισμός που του απεύθυνε ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζοντάς τον «εθνικό μ@λ@κ@».

Από την πλευρά του κ. Καμμένου την υπεράσπιση ανέλαβε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, ενώ ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τη συνδρομή του στενού του φίλου, Θανάση Πλεύρη.

Μάλιστα, μάρτυρας κατηγορίας είχε κληθεί από τον κ. Καμμένο η βουλευτής Ραχήλ Μακρή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της σύγκρουσης

Η κόντρα ξεκινά πριν από αρκετούς μήνες. Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει μέσω του λογαριασμού του στα social media την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα είχε γράψει: «Συγγνώμη είδα τώρα την εμφάνιση Πάνου Καμμένου σήμερα στον ΣΚΑΙ. Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι… τι νούμερο είναι; 7 Loreal;…».


Το επίμαχο video:

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Καμμένος που μέχρι τότε δεν είχε απαντήσει στις προκλήσεις -που όπως ο ίδιος υποστηρίζει είχε δεχτεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη- πέρασε στην αντεπίθεση. Κατέθεσε αγωγή σε βάρος του υπουργού Υγείας για μία σειρά συκοφαντικών σχολίων και ύβρεων. Στην αγωγή 500.000 ευρώ ως αποζημίωση (σ.σ. θα δοθεί σε δωρεές). Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος στρέφεται κατά του κ. Γεωργιάδη επειδή εκείνος τον είχε αποκαλέσει «καραγκιόζη και ό,τι πιο αστείο διαθέτει η πολιτική ζωή του τόπου» και «δημαγωγό», ενώ παράλληλα έχει αμφισβητήσει ότι το ύψος των εισοδημάτων του. Την 23/4/2103, ο βουλευτής της ΝΔ, έγραψε στο twitter του. «Παρέλαβα την αγωγή του κ. Καμμένου εναντίον μου. Ισχυρίζεται ότι θα ακολουθήσει και μήνυση. Δεσμεύομαι να παραιτηθώ της ασυλίας. Μου αρκεί να κάνει το ίδιο στην δική μου μήνυση και κείνος. Φυσικά θα είμαι παρών στο Δικαστήριο και ελπίζω το ίδιο και αυτός».

Ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι. Ως λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επί καθημερινής βάσεως ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους βάλλοντας πολλές φορές κατά δικαίων και αδίκων.

Η υπερβολή του στην περίπτωση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. τον οδήγησε μοιραία στο σκαμνί.

Να σημειωθεί ότι στα αστικά δικαστήρια εκκρεμεί η συζήτηση και άλλης αγωγής που έχει καταθέσει ο κ. Καμμένος κατά του κ. Γεωργιάδη. Η αγωγή αυτή κατατέθηκε μετά τα όσα είχε αναφέρει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας για την υπόθεση του σκάφους «Iliatoras of London» και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 16 Ιανουαρίου. 
 
Το σήριαλ συνεχίζεται…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης