Ο βουλευτής Παν. Μελάς σχετικά με τη αναδρομική διεκδίκηση διαφόρων αποδοχών των βουλευτών και των πρώην βουλευτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις εκλογές του 2009, όπου έγινε η κατάθεση προσφυγής για την αναδρομική διεκδίκηση των αποδοχών, η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τις σημερινές όμως πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας και που καταπιέζεται αφόρητα η μικρομεσαία οικονομική τάξη, το θεωρώ αδιανόητο να προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή αυτών των χρημάτων. Γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκα με το θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως ήδη δημόσια έχω δηλώσει, προσωπικά παραιτούμαι από τη διεκδίκηση αυτή, εκτός κι αν τα χρήματα αυτά δοθούν στο Ταμείο Φτώχειας, για να στηριχτούν οι οικονομικά αδύναμοι».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ονόματος του κ. Τσιπλάκη Κων/νου, π. βουλευτού Σερρών ως προσώπου που σχετίζεται με απαιτήσεις «αναδρομικών», ο κ. Τσιπλάκης προβαίνει στην παρακάτω δήλωση: «Το ζήτημα των διαφορών αποζημίωσης των βουλευτών με τους μισθούς των δικαστών είναι παλαιό και αναφέρεται σε περίοδο δημοσιονομικά ομαλή της χώρας. Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν διεκδικώ τίποτε, όπως και στο παρελθόν έχω δηλώσει. Γι’ αυτό άλλωστε με την αρ. πρωτ.: 72339/ Μάιος 2011 αίτηση δήλωσή μου προς το Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, που έλαβε αρ. πρωτ: 91/ Μάιος 2011 και στη Βουλή, παραιτήθηκα ρητά και ανεπιφύλακτα οποιουδήποτε τέτοιου χρηματικού δικαιώματος, παρελθόντος, παρόντος ή μέλλοντος ανέκκλητα και άνευ όρων. Επομένως η δημοσιοποίηση του ονόματός μου είναι λαθεμένη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης