Εξηγήσεις χωρίς… ουσιαστικό περιεχόμενο έδωσε μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τετρασέλιδο υπόμνημά του επικεντρώθηκε στα όσα έλεγε στους συνεργάτες του την περίοδο που διετέλεσε πρωθυπουργός για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση για την ύπαρξη της λίστας περίπου στα μέσα του 2010. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην διερεύνηση της υπόθεσης και σημείωσε ότι είχε δώσει πάγια εντολή να διερευνηθούν τα πάντα και να κινηθούν όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.

«Μοναδική μου έγνοια και πάγια εντολή μου ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα απόκτησης στοιχείων για να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους. Τίποτε άλλο», σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο υπόμνημα ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει να κάνει αναφορά στους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης, εκείνους που διαχειρίστηκαν την λίστα.

Σε άλλο σημείο κάνει λόγο για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε μέσω «άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ», σημειώνοντας: «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Συνεργάτες Παπανδρέου: Πλήρες και σαφές το υπόμνημα

Με το υπόμνημα που έστειλε στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανέφεραν επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός δίνει την άποψή του για την υπόθεση συνολικά, αλλά και για την υπόθεση της φοροδιαφυγής. Το υπόμνημα, τονίζουν, είναι πλήρες, σαφές και επαρκέστατο.

Προσθέτουν ότι με το υπόμνημα λέει ότι είχε να πει για την υπόθεση και αυτή, λένε, είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια.

Διαβάστε επίσης:
Υπόμνημα κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου, Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης