Απάντηση στις τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με λάθη του παρελθόντος από συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία, έδωσε με γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στέλεχος του κόμματος ΚΙΝΗΜΑ. 

Aκολουθεί η δήλωση του στελέχους του ΚΙΝΗΜΑτος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε στους ‘’λαϊκιστές’’ που δεν άφησαν το ’93 να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μεταρρυθμιστικό της έργο…

Έχω, λοιπόν, να πω ότι από αυτή την κυβέρνηση της Ν.Δ. το χρέος μας, σχεδόν, διπλασιάστηκε μέσα σε 3μιση μόλις χρόνια. Δεν λησμονώ την πολιτική αποσταθεροποίηση του ’89-’90 που έπαιξε ρόλο σ’ αυτό, αλλά και γι’ αυτήν, υπεύθυνη ήταν όπως όλοι ξέρουμε η συγκεκριμένη κυβέρνηση, ’90-’93.
Θεωρώ αναγκαία αυτή την υπόμνηση ύστερα από την χθεσινή τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη στο ΣΤΑΡ, μια και οι υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάντα υπερηφανεύονται για το νοικοκυριό που επιχείρησε αυτή να βάλει στα δημοσιονομικά της χώρας.

Παρά, λοιπόν, την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική που άσκησε όταν ανέλαβε την εξουσία, δεν κατόρθωσε να τιθασεύσει το χρέος, αλλά ούτε και να ελέγξει τον πληθωρισμό ο οποίος εκτοξεύτηκε σε επίπεδα άνω του 30%..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζω ότι είχε κατηγορήσει τον Αντρέα Παπαντρέου, προεκλογικά, για διόγκωση του Δημόσιου Τομέα και είχε υποσχεθεί ότι θα τον νοικοκυρέψει.

Αντίθετα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, προσέλαβε 5000 άτομα στη ΔΕΗ.

Όσο, τώρα, για τον ισχυρισμό της κυρίας Μπακογιάννη ότι ο Κώστας Καραμανλής τον Σεπτέμβρη του ’09 πρότεινε την ανάγκη λήψης μέτρων και κανείς δεν τον άκουσε, αντίθετα ο ΓΑΠ είπε ‘’λεφτά υπάρχουν’’, έχω να πω ότι ξεχνάει ή εσκεμμένα παραλείπει το υπόλοιπο της φράσης του Παπανδρέου, τότε, που έθετε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να υπάρχουν λεφτά, μεταξύ των οποίων ‘’εάν τα διεκδικήσεις, εάν προσελκύσεις επενδύσεις, εάν νοικοκυρέψεις το κράτος, εάν καταπολεμήσεις τη φοροδιαφυγή’’.

Σχετικά, δε, με την ‘’ηρωική’’ επισήμανση Καραμανλή ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα, της θυμίζω ότι την επισήμανση αυτή την έκανε ο κ. Καραμανλής όταν αποχωρούσε από το τιμόνι της χώρας, μετά από 5μιση χρόνια πρωθυπουργός.

Την παραπέμπω, επίσης, σε επίσημες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις του Γιούνκερ, του Αλμούνια, αλλά και των δικών του οικονομικών υπουργών, Αλογοσκούφη και Δούκα οι οποίοι τον πίεζαν κατά τη διάρκεια της 5ετίας 2004-2009, να πάρει μέτρα όπως έκαναν η Ισπανία και η Ιταλία και απέφυγαν τα μνημόνια.

Αυτά, για την ασθενή μνήμη της κυρίας Μπακογιάννη…»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης