Του Αντώνη Κουμιώτη

Κορυφώνεται κάθε ώρα που περνά η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ξεκάθαρο πλέον φόντο την Παιδεία. Με τους εκπαιδευτικούς αποφασισμένους να διεκδικήσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας τα αιτήματά τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύουν εκατέρωθεν μύδρους, αλληλοκατηγορούμενοι με χαρακτηρισμούς όπως «υποκινητές» και «καταστροφείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την Παιδεία

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στον χορό των δηλώσεων συμμετείχε ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος από ραδιοφωνικού άμβωνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την Παιδεία για να ανατρέψει την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Βήμα F.M.» και εξήγησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις όλων των στελεχών και του κ. Τσίπρα, ουσιαστικά καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία… Χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό σύστημα για μικροκομματικά οφέλη. Γίνεται σπέκουλα για να δημιουργηθεί αναταραχή στα σχολεία» τόνισε και χαρακτήρισε ατόπημα την «εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας» και την «ομηρία μαθητών, καθηγητών και γονέων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία είναι ελάχιστα και σημειακά και δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα 3 – 4 ημερών να λυθεί το όποιο θέμα υπάρχει με τα ολοήμερα σχολεία.

«Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και να θωρακιστούν τα παιδιά για να μείνουν έξω από αυτή την κρίση» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στην αναταραχή που υπάρχει στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι πρέπει τα ιδρύματα να προβούν σε αξιολόγηση για να γίνει εξορθολογισμός.

«Θα πρέπει να δούμε σε ποια ιδρύματα υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους και σε ποια εργάζονται υπεράριθμοι», τόνισε.

Σκουρλέτης: Χιλιοειπωμένη επιχειρηματολογία, σαν ξαναζεσταμένο φαγητό

Από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώσεις επί του θέματος έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «παλαιάς κοπής αντιπαράθεση» και «χιλιοειπωμένη επιχειρηματολογία σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, που έρχεται προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα που γεννά η ίδια η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας».

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον «Real F.M.», ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών», καθώς όπως είπε, «αυτός ο αγώνας αφορά και τους μαθητές και τους γονείς και συνολικά την κοινωνία».

«Η κυβέρνηση τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, αφού έχουν χάσει μερικές εκατοντάδες ευρώ από τις απεργίες, να ξαναγυρίσουν πίσω», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης