Ένα νεοσύστατο κόμμα έκανε την εμφάνιση του στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και το όνομα του «Κόμμα Πειρατών Ελλάδος». Ένας πολιτικός σχηματισμός που έχει πάρει διάφορες μορφές σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Σουηδία, όπου πρωτοξεκίνησε πριν από έξι χρόνια.

Στο zougla radio και στην εκπομπή «Cosa Nostra» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Αθήνα, κ. Αθανάσιος Γούναρης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Έλληνες «Πειρατές» αριθμούν πλέον περισσότερα από 3.000 μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θέσεις των Πειρατών

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε το κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται, επάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά. Αντίθετα είναι δεκτές όλες οι απόψεις τις οποίες «επεξεργάζεται» μια επταμελής διοικούσα επιτροπή η που διοικεί το κόμμα και έχει διετή θητεία.  

Όπως επεσήμανε ο κ. Γούναρης στο zougla radio η θεμελιώδης αρχή του κόμματος είναι η συμμετοχή του λαού στη λήψη αποφάσεων μέσω δημοψηφίσματος. «Η Ελβετία κάνει 40 δημοψηφίσματα κάθε χρόνο, εμείς ως η γενέτειρα της Δημοκρατίας κανένα», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση, η οποία, όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την δημοσιοποίηση κάθε βήματος για όλες τις ενέργειες που θα πραγματοποιεί το κράτος.

Οι υπόλοιπες θέσεις του νεοσύστατου «Κόμματος των Πειρατών» στην Ελλάδα είναι ο σεβασμός της προσωπικής ζωής, η εξάλειψη των ιδιωτικών μονόπωλιων, η εκτεταμένη χρήση ανοικτών προτύπων και ελεύθερου λογισμικού, η ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό, η προστασία πληροφοριοδοτών-δημοσιογράφων και bloggers όταν δημοσιοποιούν παρανομίες και τέλος η ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Δείτε την συνέντευξη του κ. Γούναρη στο zougla radio

Διαβάστε επίσης:

“Eίμαστε ένα νέο λειτουργικό σύστημα”, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012, 18:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης