Ως καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, προσθέτοντας ότι η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου θα καθορίσει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

«Οι εκλογές είναι κομβικές και στρατηγικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανεφέρε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθούν πολιτικά και επεσήμανε ότι θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. «Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία η τρίτη εντολή, ο τρίτος πόλος», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πέντε σημεία τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την πορεία της χώρας:

– πολιτική σταθερότητα, η συναίνεση, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

– εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2012

– θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλογικό σύστημα που καταργεί τον εκλογικό νόμο του μπόνους των πενήντα εδρών

– εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Αναφέρθηκε, επίσης, στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουν τα ματάκια μας».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι από τη μια μεριά η ΝΔ εκφράζει τον άγαρμπο εκφοβισμό, ενώ από την άλλη η Κουμουνδούρου προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.

Ολόκληρη η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου (το βίντεο ξεκινάει στο 43:25):

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης