Του Φώτη Τριάρχη

Στα… χαρακώματα με σκληρούς χαρακτηρισμούς, ακόμη και με όρους πεζοδρομιακούς, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του τρόπου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν έκανε μαγκιές στην τρόικα, δεν θα μας επέβαλλε το χαράτσι της ΔΕΗ» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας. Και πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει!» είπε για την ακρίβεια.

«Σε ποιον πουλάει τσαμπουκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» ήταν η απάντηση του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον υπουργό να προσπαθήσει να θυμηθεί «ή αν δεν το ξέρει να ρωτήσει να μάθει» πως τον Σεπτέμβριο του 2011 η τρόικα ζήτησε από τη χώρα και τον υπουργό Οικονομικών πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος. Κάτι που αρνήθηκε τότε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας νέο δάνειο με καλύτερους όρους, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και καταλήγοντας, η Χαριλάου Τρικούπη έκανε και την… αρνητική αξιολόγηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Καλά θα κάνει ο όψιμος διαπραγματευτής κ. Μητσοτάκης να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να μάθει ότι ο καλός πολιτικός δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Κάποιοι λένε ότι θα χρειαστεί παρέμβαση Σαμαρά για να πέσουν οι τόνοι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης