Μία σειρά από εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών, θετικών και ανθρωπιστικών «παρελαύνουν» σήμερα από το Μουσείο της Ακρόπολης για να μιλήσουν και να συμμετάσχουν στην ημερίδα «Πέντε χρόνια με τη Μύρτιδα».

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την παρουσίαση στον σύγχρονο κόσμο του αναπλασμένου προσώπου της 11χρονης, η οποία έζησε και πέθανε τον 5ο αιώνα π.Χ.
Για τον πρώτο κύκλο της Μύρτιδας που κλείνει σήμερα, καθώς πριν από 25 χρόνια ξεκίνησε η ιδέα της ανάπλασης του προσώπου της από τον καθηγητή ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη, αλλά και τον νέο κύκλο που ανοίγει στο Μουσείο Ακρόπολης με την ημερίδα, καθώς 25 επιστήμονες έχουν έρθει από όλο τον κόσμο για να δώσουν το δικό τους νόημα σε αυτό το έργο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο δημιουργός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερίδα, άνοιξε με προσφωνήσεις από τον αναπληρωτή πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή Κωνσταντίνο Μπουραζέλη, τον πρέσβη της νορβηγικής πρεσβείας, Sjur Larsen και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Το πρόσωπο της Μύρτιδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης