Ο «Διάφανος Σταυρός» είναι ένας ολοκαίνουργιος δίσκος που φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή του Μίμη Πλέσσα. Τα 10 κομμάτια που περιέχει ερμηνεύονται μοναδικά από τη βελούδινη φωνή του Θάνου Ολύμπιου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, τις μελωδίες στο πιάνο και τις περισσότερες ενορχηστρώσεις ανέλαβε ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης.

Σημαντικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, καθώς και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, υπογράφουν τους στίχους του «Διάφανου Σταυρού». Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Λουκίλα Καρρέρ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Σταύρος Σταύρου και Κώστας Παπαπέτρου, σε συνδυασμό με τις μουσικές του Μίμη Πλέσσα, εγγυώνται για ένα μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον δίσκο συμμετέχουν και οι τραγουδίστριες Δέσποινα Ολυμπίου και Ραλλία Χρηστίδου μέσα από ντουέτα – έκπληξη με τον Θάνο Ολύμπιο.

Η κυκλοφορία του δίσκου σηματοδοτεί όχι μόνο την επιστροφή του Μίμη Πλέσσα στα μουσικά μονοπάτια που τον καθιέρωσαν ως έναν εκ των κορυφαίων σύγχρονων συνθετών, αλλά και τη συμπλήρωση 50 ετών μετά την πρώτη εμφάνιση του στην δισκογραφία με τον δίσκο «Ραντεβού στον αέρα», τα τραγούδια του οποίου έντυσαν μουσικά την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Διάφανος Σταυρός» κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Απριλίου με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (Ειδική έκδοση).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης