Συνέντευξη στη  Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες Νίκος Χριστοφάκης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης διασκευάζει και σκηνοθετεί στο θέατρο Πάνθεον, το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με πρωταγωνιστές δύο εφήβους που βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους ήρωες του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον 16χρονο Γιάννη Τσουμαράκη και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Το στοίχημα του σκηνοθέτη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία, με τον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης που κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου, συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί την παραμάνα της Ιουλιέτας. Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Πάνο Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα εικοσαμελή θίασο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε στο zougla.gr για τις ιδιαιτερότητες του έργου και τόνισε: «Ο κάθε δημιουργός όταν κάνει μια παράσταση δεν την κάνει με σκοπό να καινοτομήσει. Κάνει πράγματα αυθόρμητα όχι προσχεδιασμένα… Η πρωτοπορία γίνεται από μόνη της, προκύπτει. Θέλω να υπάρχει το σκηνικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ηλικιών. Η αθωότητα και ο αυθορμητισμός των παιδιών από τη μία και η αλλοτρίωση  των ενηλίκων από την άλλη».

Επιπλέον ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ανέφερε: «Ήθελα μια περσόνα περίεργη όπως είναι ο Στάθης Ψάλτης, να παίξει αυτό το εκτοπλασματικό ατόμο όπως είναι η παραμάνα».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Ο Στάθης Ψάλτης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του ρόλου του καθώς και στη σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός τόνισε: «H σκηνοθεσία του Δ. Λιγνάδη φέρνει το χτες, το τώρα, το σήμερα και το αύριο. Είναι μια πολυποίκιλη σκηνοθεσία και πάρα πολύ δύσκολη…. Εάν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Σαίξπηρ έχει χρυσό ο κύριος Λιγνάδης πρόσθεσε στον Σαίξπηρ άλλο ένα χρυσό. Ουδείς σκηνοθέτης δεν είχε σκεφτεί και δεν είχε φανταστεί πως μπορεί να είναι η παραμάνα πολυποίκιλη και να τα έχει όλα…»

Παράλληλα ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Η Ελισάβετ Μουτάφη τόνισε τις ιδιαιτερότητες του έργου και του ρόλου της.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει βάλει ένα εξαιρετικό στοίχημα… Θέλει να βγάλει προς τα έξω την αθωότητα  που υπάρχει σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που είναι ο κόσμος, που οδηγεί τα δυό παιδιά στο να πάρουν τη γνωστή απόφαση. Η απόφαση να δώσεις τέλος στη ζωή σου για κάποιον που αγαπάς, έχει να κάνει με τη γενναιότητα της ψυχής», ανέφερε η ταλαντούχα ηθοποιός.

Παράλληλα η γνωστή ηθοποιός  αποκάλυψε  τα μελλοντικά της σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο θέατρο Πάνθεον για τις παράστασεις «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και «Ηρακλής, 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη τύπου της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης