Μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου στον θαλάσσιο χώρο δυτικά των Χανίων της Κρήτης, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 μετασεισμικές δονήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Κύριο Ερευνητή Σεισμολογίας, Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, το φαινόμενο δείχνει ότι εξελίσσεται ομαλά, καθώς, όπως ανέφερε στο zougla.gr, «σεισμοί ενδιάμεσου βάθους της τάξεως των 60 χιλιομέτρων δεν παράγουν ισχυρές μετασεισμικές ακολουθίες».

Επίσης, ο κ. Χουλιάρας, ο οποίος είναι συντονιστής στην επιτροπή του δικτύου παρακολούθησης τσουνάμι της «Unesco», διαψεύδει τη φημολογία σύμφωνα με την οποία ο σεισμός της Κρήτης διήγειρε θαλάσσιο τσουνάμι.

Με βάση όσα έχουν καταγραφεί από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής είναι μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε, επίσης, ότι «τέτοια μεγέθη δεν γίνονται αισθητά στους κατοίκους και δεν δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στις κατασκευές».

Διαβάστε επίσης:

Συγκρατημένοι οι σεισμολόγοι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 10:30

Xορεύοντας με τα Ρίχτερ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, 09:46

Ο νόμος Omori και το περίφημο 48ωρο των σεισμολόγων, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 01:06

Κρήτη: Προσομοίωση τσουνάμι από τον σεισμό του 365 μ.Χ.
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 19:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης