Ιστορία έγραψε ο Αστέρας Τρίπολης το βράδυ της Πέμπτης στο «Θ. Κολοκοτρώνης», καθώς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 της Παρτιζάν, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη σε ομίλους του Europa League.

Μάλιστα οι Αρκάδες, οι οποίοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με τα κατορθώματά τους στην Ευρώπη, φιγουράρουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους με 4 βαθμούς, καθώς η Τότεναμ και η Μπεσίκτας αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουσέρο στο 22ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για την σπουδαία νίκη της ομάδας του, ενώ ο Φακούντο Πάρα στο 52′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 69′ ο Μπαράλες σκόραρε αλλά υποδείχθηκε ως οφσάιντ.

Το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα η ομάδα του Βεργέτη στο 22ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει ύστερα από εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια και σουτ του Ουσέρο, ενώ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, αλλά ο Λούκατς είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μάσα (25′) και στο σουτ του Ρόλε (40′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα στο 52′, ύστερα από τη σέντρα του Λούι.

Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63′ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, που ανάγκασε τον Κοσίτσκι σε δύσκολη επέμβαση καθώς η μπάλα κόντραρε, για να αστοχήσει ο Λούι στο 71′ ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και ο ίδιος να αναγκάσει τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση στο 74′, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0

Γκολ: 22′ Ουσέρο, 52′ Φακούντο Πάρα

Κίτρινες: Μπαράλες, Γκοϊάν – Μπ. Ίλιτς, Βουλίτσεβιτς, Νίνκοβιτς

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90΄ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59΄ Μπαράλες), Γιαννιώτας (73΄ Κιτόκο).

Παρτιζάν (Μάρκο Νίκολιτς): (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Γκρμπιτς (63΄ Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46΄ Φοφανά), Σάσα Ίλιτς (77΄ Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου:

Πέμπτη (02/10)

Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν 2-0
(22’ Ουσέρο, 52’ Πάρα)

Τότεναμ – Μπεσίκτας 1-1
(27΄ Κέιν – 89′ Ντεμπά Μπα πεν.)

Η βαθμολογία

1. Αστέρας Τρίπολης 4
2. Τότεναμ 2
3. Μπεσίκτας 2
4. Παρτιζάν 1

Η επόμενη αγωνιστική (3η):

Πέμπτη 23/10
Τότεναμ – Αστέρας Τρίπολης (22.05)
Παρτιζάν – Μπεσίκτας (22.05)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης