Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός στον εκτός έδρας αγώνα του με την Εστορίλ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League κι έτσι μοιραία ηττήθηκε με 2-0 από τους γηπεδούχους, παραμένοντας χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές στη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» ήταν «ωσεί παρόντες» στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια, απογοητεύοντας γενικά με την απόδοσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Αναστασίου ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Τα γκολ για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στην πρώτη ευρωπαϊκή τους νίκη τα πέτυχαν οι Κλέμπερ (51′) και Αμάντο (67′).

Ο αγώνας

Τα πρώτα 45 λεπτά στο «Αντόνιο Κοΐμπρα ντα Μότα» του Εστορίλ κύλησαν με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες έκαναν πολλά λάθη και οι φάσεις στις δύο περιοχές ήταν ελάχιστες.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καμία φορά από τους γηπεδούχους, ωστόσο, το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανέστατο για την ελληνική ομάδα.

Ο Πέτριτς ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δεν τροφοδοτήθηκε, ενώ από τα άκρα ο Μπαϊράμι προσπάθησε στο ξεκίνημα, αλλά κουράστηκε γρήγορα, ενώ ο Ντίνας, που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν βρήκε τους διαδρόμους για να απειλήσει καθώς έβρισκε μπροστά του αρκετά οργανωμένη την άμυνα των Πορτογάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολλά αβίαστα λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα «πουλούσαν» διαρκώς τη μπάλα και το…πλήρωσαν.

Ο Σεμπά έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή απέφυγε το Σίλντενφελντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλέμπερ, ο οποίος σαν σε προπόνηση έκανε το 1-0 στο 52′. Εν συνεχεία προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός από τη «ψυχρολουσία» που δέχτηκε, είχε δύο φάσεις στα επόμενα λεπτά με τους Πέτριτς και Καρέλη, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Τα λάθη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δε σταμάτησαν, παρά την είσοδο των Δώνη και Καρέλη στο ματς, ούτε η αλλαγή συστήματος (4-4-2) έφερε αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, με συνέπεια να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 66′.

Από τη σέντρα του Κλέμπερ, ο Αμάντο βγήκε…κρυφός κυνηγός και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, σκορ που έμεινε έως το τέλος του ματς και που δικαιολογημένα πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι.

Στο 88′ ο Ατζαγκούν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Βάγκνερ κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω στο γκολκίπερ της Εστορίλ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0

Γκολ: 51′ Κλέμπερ, 67′ Αμάντο 

Κίτρινες: Νάνο

Εστορίλ (Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Λόπε (46′ Κλέμπερ), Είτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ράφαελ, Αμάντο (78′ Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62′ Πράτα).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Νάνο, Ζέκα, Ατζαγκούν, Ντίνας (58′ Δώνης), Πράνιτς (75′ Λαγός), Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Πέτριτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:

Πέμπτη (02/10)

Ντιναμό Μόσχας – Αϊντχόφεν 1-0
(90+3′ Ζιρκόφ)

Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0
(51′ Κλέμπερ, 67′ Αμάντο)

H βαθμολογία:

1. Ντιναμό Μόσχας 6 (3-1)
2.Αϊντχόφεν 3 (1-1)
3. Εστορίλ 3 (2-1)
4. Παναθηναϊκός 0 (1-4)

(To γκολ του Κλέμπερ)

(Το γκολ του Αμάντο)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης