Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πάλεψε την Πέμπτη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», ωστόσο η αστοχία της στα τρίποντα (1/16), η αδυναμία της στα ριμπάουντ και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών, της στέρησαν τη νίκη που θα της έδινε το εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague.

Οι «πράσινοι» έτσι ηττήθηκαν με 64-53 σκορ από την Μπαρτσελόνα, στον πέμπτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τους «4».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Final 4, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, η ομάδα του Πασκουάλ θα αντιμετωπίσει τη «συμπατριώτισσα» της, Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίος από το «τριφύλλι» ήταν ο Λάσμε με 16 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης… φορτώθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο με τρία φάουλ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει αρκετά την ομάδα του.

Στον αντίποδα από τους «μπλαουγκράνα», που έγιναν η τρίτη ομάδα που παίρνει την πρόκριση για το Final 4, μετά τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ναβάρο με 15 πόντους.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άμυνα ζώνης της Μπαρτσελόνα δημιούργησε με το… καλημέρα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, που έχασε αρκετές ελεύθερες βολές, ενώ παράλληλα είδε την «αεροπορία» των γηπεδούχων να κυριαρχεί στη μάχη των ριμπάουντ.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω στους «πράσινους», ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε με ανύπαρκτο τρίτο φάουλ στο 5′, με αποτέλεσμα να κάτσει νωρίς στον πάγκο.

Έτσι οι «μπλαουγκράνα» με τους Ουέρτας, Ναβάρο και Ινγκλς να εκτελούν από τα 6.75 δεν δυσκολεύτηκαν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με νταμπλ-σκορ (28-14). 

Με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα στην εκτέλεση, τη δημιουργία και την οργάνωση, ελέω απουσίας Διαμαντίδη, οι «μπλαουγκράνα» εκτόξευσαν τη διαφορά στο 14′ στους +19 πόντους (37-18). 

Ωστόσο, με την είσοδο του Διαμαντίδη στον αγωνιστικό χώρο, οι «πράσινοι» μάζεψαν τα κομμάτια τους και με πρωταγωνιστή τον Λάσμε κοντά στο καλάθι έτρεξαν από το εις βάρος τους 39-22 επιμέρους σκορ 11-5 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -11 (44-33).

Στην τρίτη περίοδο, οι άμυνες, η αστοχία και οι κακές επιλογές στην επίθεση είχαν την τιμητική τους και για τους δύο «μονομάχους».

Οι «πράσινοι» μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (48-39 στο 24′), αλλά στα περίπου τέσσερα τελευταία λεπτά το σκορ κόλλησε στο 51-41, υπέρ της Μπαρτσελόνα, για να σπάσει το ρεσιτάλ αστοχίας ο Διαμαντίδης (έπαιζε με 4 φάουλ) με λέι απ στην εκπνοή, με το οποίο διαμορφώθηκε το 51-43 της τρίτης περιόδου.

Ο Διαμαντίδης συνέχισε να πιέζει και στο 31′ μείωσε στους -6 (51-45). Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα μετά από επτά λεπτά χωρίς πόντο βρήκε λύσεις από τον Ναβάρο, ο οποίος με πέντε διαδοχικούς πόντους (1 τρίποντο) διαμόρφωσε το 56-45 στο 34′. 

Ο Ουέρτας εκτέλεσε από τα 6.75 περίπου 1,5′ πριν τη λήξη (62-53) και οι Καταλανοί δεν απειλήθηκαν μέχρι τη λήξη, παίρνοντας έτσι τη νίκη-πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ):
 Σάδα, Χουέρτας 10(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15(3), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ινγκλς 8(2), Λόρμπεκ 6(1), Τζαβάι 9, Τόμιτς 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): 
Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης