Ο κατήφορος της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου δεν έχει πραγματικά τελειωμό, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο ντεμπούτο του Κώστα Τσάνα στον πάγκο του, ηττήθηκε 1-0 -και- από τη Φινλανδία την Παρασκευη στο «Γ. Καραϊσκάκης», παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη στα προκριματικά του Euro 2016.

H «γαλανόλευκη» ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, πίεσε για το γκολ στο πρώτο μέρος, ωστόσο είδε τον νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται εις βάρος της, καθώς ό,τι δεν κατάφερε αυτή το πέτυχαν οι Φινλανδοί με τον Πογιάνπαλο στο 75ο λεπτό, στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα που γνωρίζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 στα προκριματικά, με αποτέλεσμα να είναι βυθισμένη στον «πάτο» του 6ου ομίλου με μόλις δύο βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη έκανε ο επιθετικός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης.

Μπορεί το τρένο που οδηγεί στα τελικά του Euro 2016 να είχε χαθεί για τη «γαλανόλευκη» και πριν το σημερινό αποτέλεσμα, ωστόσο άπαντες στην Εθνική ήθελαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας διάθεση και φρεσκάδα, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο είχε περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους Σκανδιναβούς, το γκολ δεν ήρθε.

Οι διεθνείς δεν απειλούσαν μέσα από την περιοχή, ούτε την πατούσαν με πολλούς παίκτες με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να προκύπτουν από μακρινά σουτ, που έγιναν πολλά ή στημένες μπάλες.
Η πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε στο 15ο… δευτερόλεπτο, όταν ο Φορτούνης βρέθηκε στην περιοχή της Φινλανδίας αλλά πλάγια αριστερά, πλάσαρε στην κίνηση με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού κι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 6ο λεπτό η κεφαλιά του Παπαδόπουλου, σε φάουλ του Χολέμπας, πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χραντέτσκι, στο 13΄ νέο σουτ του Φορτούνη έφυγε από την άλλη πλευρά της εστίας και στο 19΄ η προσπάθεια του Μήτρογλου κοντραρίστηκε και η μπάλα πέρασε κόρνερ, ενώ στο 38΄ το μακρινό βολέ του Καρέλη απέκρουσε σταθερά ο Χραντέτσκι.

Η ανωτερότητα της Εθνικής συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα στο δίλεπτο 54΄-55΄ να χαθούν δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με τον Χολέμπας να τελειώνει μόνος μια ατομική προσπάθεια σουτάροντας μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ύστερα με την κεφαλιά του Καρέλη να φεύγει ελάχιστα έξω, μετά το κόρνερ του Φορτούνη.

Προϊόντος του χρόνου, όμως, ο ενθουσιασμός κόπασε, η κούραση αντικατέστησε τη φρεσκάδα και οι Φιλανδοί βρήκαν την ευκαιρία να «απλωθούν» στο γήπεδο και σε μια αντεπίθεσή τους να βρουν το νικητήριο γκολ με τη βοήθεια της τύχης.

Πιο συγκεκριμένα στο 75΄ ο Ρινγκ πέρασε τον Παπαδόπουλο και βρήκε τον Σαντίκ, αλλά η μπάλα από το τάκλιν του Παπασταθόπουλου στρώθηκε… σαν μάννα εξ ουρανού στον Πογιανπάλο, που εκτέλεσε τον Καρνέζη, γράφοντας το 1-0 υπέρ της Φινλανδίας.

Ελλάδα-Φινλανδία 0-1

Γκολ: 75′ Πογιάνπαλο

Κίτρινες: Αραβίδης-Αραγιούρι

Ελλάδα:
Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (85′ Ταχτσίδης), Τζιόλης, Φορτούνης, Καρέλης (78′ Φούντας), Αραβίδης (68′ Κονέ), Μήτρογλου.

Φινλανδια: Χραντέσκι, Αρκιβούο, Χάλστι, Αραγιούρι, Ούρονεν, Ρινγκ, Σπαρβ, Τόιβιο, Χετεμάι, Χεμελάινεν (46΄ Σαντίκ, 79΄ Μάτιλα), Πούκι (67΄ Πογιανπάλο).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης