Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Κολωνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

από τις 17 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν θα ορίζει διαιτητέςΜε αφορμή αυτό το θλιβερό περιστατικό, το Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών (μέσω του μη ορισμού διαιτητών), μέχρι να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εμπλεκομένων στο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 17 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν θα ορίζει διαιτητές για κανέναν αγώνα.

Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφέρει χαρακτηριστικά:
 

«Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.Να μην ορίζει από τη Δευτέρα 17/11/2014 διαιτητές για όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι η Πολιτεία και οι ΠΑΕ να διασφαλίσουν τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΕΠΟ θα αναμένει και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών».

Παρέμβαση και καταγγελίες Μαρινάκη

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, όπου με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε o Χριστόφορος Ζωγράφος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ της Λίγκας, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» όλοι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Αυτή η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρθηκε με ονόματα και με λεπτομέρειες, σχετικά με το ζήτημα της επίθεσης στον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι στη διάθεση και της αστυνομίας και της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων, «να με καλέσουν, να πάρουν τα πρακτικά του Δ.Σ. και να πράξουν ανάλογα».

Οι δηλώσεις του Μαρινάκη μετά το Δ.Σ. της Λίγκας

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στα όσα είχε τονίσει λίγο πριν λέγοντας τα εξής: «Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να αντιμετωπίσει μια δολοφονική ενέργεια. Είχα την ηθική υποχρέωση να έρθω στο Δ.Σ. με μεγάλη μου λύπη και προβληματισμό και να καταγγείλω με ονόματα και με επίθετα τι ακριβώς με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου για το τι έχει συμβεί αυτές τις μέρες και έχει άμεση σχέση με αυτόν τον ξυλοδαρμό.

Είναι κάτι που πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι στην διάθεση και της αστυνομίας και της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων να με καλέσουν. Να πάρουν τα πρακτικά του Δ.Σ. και να πράξουν ανάλογα.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και πέρσι στη Γ’ Εθνική και φέτος στη Football League και το τι έρχεται του χρόνου στη Super League. Πρέπει όλα αυτά να μας προβληματίσουν.

Σε έναν φούρνο στην Καλαμάτα υπήρξε ένα ατυχές γεγονός. Με ανώνυμες καταγγελίες, οι εισαγγελείς άνοιξαν το τηλέφωνό μου και των συνεργατών μου και μας άκουγαν καθημερινά. Έχει γίνει έρευνα. Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν. Καλά έκαναν. Αλλά πρέπει με τον ίδιο ζήλο και οι εισαγγελείς και η αστυνομία και τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν τις κτηνωδίες που έχουν γίνει.

Να ανοίξουν τηλέφωνα για να δούμε ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες και οι λαθρέμποροι, που έχουν μάθει να απειλούν παράγοντες, διαιτητές, ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αλλά να έχουμε και δολοφονικά χτυπήματα, για να τους φοβίσουν, να τους φιμώσουν και να πετύχουν το σκοπό τους.

Δεν μπορούν αυτοί οι τυχοδιώκτες να διώξουν τους νοικοκύρηδες. Δεν το επιτρέπω εγώ και όλοι οι Έλληνες. Σε 15-20 μέρες θα δώσω μια συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσω για το τι έχω κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι σχέση έχω με το κράτος και τι έχουμε πληρώσει. Αλλά και για το τι έχουν κάνει αυτοί οι τύποι. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που μιλάνε για διαφάνεια. Θα είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος όλα αυτά να μην τα λέω μπροστά στις κάμερες αλλά στις αρμόδιες αρχές που πρέπει να πράξουν ανάλογα».

Διαβάστε επίσης:

Αναβολή επ’ αόριστον στα πρωταθλήματα λόγω της επίθεσης στον Ζωγράφο,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, 18:32

Παρέμβαση και καταγγελίες Μαρινάκη για την επίθεση στον Ζωγράφο,
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, 16:33

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης