Την απόφαση για τη μη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο (28/2-2/3) ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι θα μπει «λουκέτο» στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ.: η απόφαση δεν αφορά στη Football League και τη Γ’ Εθνική) για μια εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι κατάσταση θα επανεξεταστεί την επόμενη Τετάρτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιλαμβάνονται ότι από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό. Επίσης όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό περιβάλλον. Ο καθένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο καταλαβαίνει τι σημαίνει να υπάρχουν τέτοια επεισόδια ανάμεσα σε κορυφαίους παράγοντες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.

Στη συνάντηση με τις αρχές του ποδοσφαίρου, τους τόνισα ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος για λέσχες και ηλεκτρονικά εισιτήρια. Την άλλη Τετάρτη θα δούμε αν έχουν πραγματοποιήσει όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Αν δεν έχουν πραγματοποιηθεί, δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή.

Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν και να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Που σημαίνει ότι θα πάρει σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που αυτή την ώρα δεν υφίστανται για να απομακρυνθεί η βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες αποτελεσματικές οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα δια πάντως. Εύχομαι αυτά που σήμερα είναι πρόβλημα να γίνουν η αρχή της λύσεις.

Ελπίζω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Ποδόσφαιρο με βία, έκτροπα και αγριότητες δεν γίνεται να υπάρχει. Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες της πρωτοβουλίες για τη νομιμότητα και την τήρησή της. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία λεσχών. Από το σημείο εκείνο, είναι οι ομάδες υπεύθυνες.

Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ζητάμε την επιτάχυνση των δικών στον αθλητισμό γιατί είναι αδιανόητο να γίνονται συζητήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με δικογραφίες οι οποίες παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων. Είναι αδιανόητο άνθρωποι να στερούνται το τεκμήριο της αθωότητας και να σύρονται στη λάσπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης