Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ουντινέζε με 2-1 σκορ στο φιλικό με την ιταλική ομάδα, που διεξήχθη την Τετάρτη στη Λεωφόρο και αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε του «τριφυλλιού» πριν το ματς με την Κλαμπ Μπριζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «πράσινοι» σε ακόμη ένα παιχνίδι εμφάνιση προβλήματα στην άμυνα τα οποία πρέπει να διορθωθούν στα παιχνίδια με τους Βέλγους, προκειμένου να συνεχίσουν στα… αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζέβρες προηγήθηκαν μόλις στο 9′ με τον Μπρούνο Φερνάντεζ, ο Μπεργκ στο 56′ έφερε το ματς στα ίσα, ωστόσο οι Ιταλοί στο 76′ ανέκτησαν το προβάδισμα με σκόρερ τον Αγκίρε ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Τριανταφυλλόπουλου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βραβεύτηκε από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ο Ορέστης Καρνέζης για την προσφορά του στο «τριφύλλι».

Οι Ιταλοί, που «πατούσαν» καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα 45 λεπτά, προηγήθηκαν στο 9΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος δέχθηκε μπαλιά 40 μέτρων από τον Αντνάν στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού και με… εναέριο πλασέ την πέρασε πάνω από τον Κοτσόλη για το 0-1, σε μια φάση που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των «πρασίνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι συνήλθαν μετά την πάροδο των πρώτων 25 λεπτών αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την οργανωμένη αμυντική διάταξη των Ιταλών και ως εκ τούτου περιορίστηκαν σε κάποια μακρινά και άστοχα σουτ, όπως εκείνα των Καρέλη στο 27΄, Ατζαγκούν στο 28΄ και Βέμερ στο 43΄.

Στο πρώτο τέταρτο του β΄ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πίεσε και αφού είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Πράνιτς στο 53΄ και τον Ζέκα στο 55΄, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπεργκ στο 56ο λεπτό: η πάσα του Λαγού βρήκε τον Σουηδό ξεχασμένο στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, εκείνος απέφυγε τον Σκουφέ και πλάσαρε σε άδεια εστία για το 1-1.

Οι παίκτες του Αναστασίου δεν κατόρθωσαν πάντως να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα ως το τέλος, αφού στο 76ο λεπτο ο (επιρρεπής στο λάθος) Τριανταφυλλόπουλος εκτίμησε λάθος τη φάση σε νέα μακρινή μπαλιά και ο Αγκίρε πλάσαρε πάνω από τον Κοτσόλη για το τελικό 1-2.

Παναθηναϊκός-Ουντινέζε 1-2

Γκολ: 9′ Μπρούνο Φερνάντεζ (Ουντινέζε), 56′ Μπεργκ (Παναθηναϊκός), 76′ Αγκίρε (Ουντινέζε)

Παναθηναϊκός: (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς (61΄ Τριανταφυλλόπουλος), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (61΄ Κουτρουμπής), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (61΄ Λουντ), Νίνης (67΄ Πέτριτς), Καρέλης (70΄ Καλτσάς), Μπεργκ

Ουντινέζε:
(Στέφανο Κολαντουόνο): Καρνέζης, Βαγκέ, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον, Μπρούνο Φερνάντες, Πίντσι, Κονέ, Αντνάν, Τερό, Ντούβαν Ζαπάτα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σκουφέ, Μπαντού, Ερτό, Μέρκελ, Πίρις, Βίντμερ, Βέρε, Πασκουάλε, Πίρις, Αλέξις Ζαπάτα, Αγκίρε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης