Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League βάφτηκε… πράσινο! Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», με γκολ που σημείωσαν οι Ατζαγκούν (51’) και Καρέλης (79’). Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ισοφάρισε στο 63’ ο Περέιρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έφτασε τους 16 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη παρέμεινε στην κορυφή, αλλά κόλλησε στους 22.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 6’ με τον ΠΑΟΚ, που έπαιξε χωρίς τους Μακ και Ρατς, να απειλεί. Ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά όμως, ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε και έτσι ο Στιλ μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην επόμενη φάση. Από την ανάποδη κεφαλιά του Δώνη, ο Γλύκος απέκρουσε με το ένα χέρι και στη συνεχεία ο Κάτσε στη γραμμή της εστίας με το κεφάλι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την υπεροχή και την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού, με τον Κουτρουμπή να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Στέφανος Αθανασιάδης έφυγε απέναντι από τον Στιλ όμως, η φάση σταμάτησε για οφσάιντ, ενώ το 45λεπτο πέρασε χωρίς γκολ, καθώς στην τελευταία καλή στιγμή, το απευθείας φάουλ του Νάνο έφυγε πάνω από την εστία του Γλύκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ σκόρερ χρίστηκε ο Ατζαγκούν ο οποίος «πάγωσε» την «Τούμπα». Από το γύρισμα του Κλωναρίδη η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο άσος του «τριφυλλιού», που μπήκε στην πορεία της μπάλας, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πετύχει το 1-0.

Το παιχνίδι έδειχνε να… στραβώνει για τους Θεσσαλονικείς και έτσι ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας στο 57’ τους Περέιρα και Παπαδόπουλο στη θέση των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Η μία αλλαγή έφερε αποτελέσματα, καθώς ο Περέιρα στο 63’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον Στιλ και ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει και δεύτερο γκολ για να πάρει τη νίκη και να εδραιώσει την κυριαρχία του, όμως η ομάδα που βρήκε δίχτυα ήταν ο Παναθηναϊκός. Σε μία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Μπούι, ο οποίος μοίρασε στον Ατζαγκούν, με τον Νιγηριανό να γυρίζει στον Καρέλη, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η φάση δεν τέλειωσε καθώς στην επαναφορά και με πολύ περιπέτεια και αργή κίνηση η μπάλα τελικά πέρασε τη γραμμή, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί 2-1 και να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε και έδιωχνε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να ροκανίσει τον χρόνο και να πάρει τη νίκη.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 63′ Περέιρα – 51′ Ατζαγκούν, 79′ Καρέλης
7′ δοκάρι ο Δώνης

Κίτρινες κάρτες:
Σπυρόπουλος, Κάτσε, Βίτορ – Μπούι, Κλωναρίδης

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (81′ Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57′ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57′ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74′ Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68′ Λαγός), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (60′ Πέτριτς).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης