Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Αυτή τη φορά τα δάκρυα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν χαράς! Κι αυτό γιατί άναψε η φλόγα, προκειμένου το όνειρο κάθε φίλου της ΑΕΚ να γίνει πραγματικότητα. Το όνειρο έχει όνομα: Αγια-Σοφιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτα φυσιολογικό λοιπόν ήταν το γεγονός ότι τον αγιασμό, ενόψει των εργασιών, που θα γίνουν για την ανέγερση του νέου γηπέδου της «Ένωσης» στην ιστορική της έδρα, παρακολούθησαν διά ζώσης περίπου 6.000 φίλαθλοι της ομάδας, που ανυπομονούν σε δύο χρόνια να δουν τον «δικέφαλο» να αγωνίζεται και πάλι στο σπίτι του.

Το «παρών» στην ιστορική γιορτή των «κιτρινόμαυρων» έδωσε σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα, η οικογένεια Μελισσανίδη και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

«Το 1826 ανυψώθηκε ένα γήπεδο που έμελλε να φιλοξενήσει μία ιστορική ομάδα, όπως είναι και θα είναι η ΑΕΚ. Απόψε ήρθαμε να προσευχηθούμε και να δούμε νέες χρυσές σελίδες. Να μας αξιώσει ο Θεός σε δύο χρόνια να εγκαινιάσουμε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την “Αγια – Σοφιά”, η οποία θα δημιουργεί αρχές και αξίες που πρεσβεύουν την ΑΕΚ», είπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, μετά τον αγιασμό, ενώ προσέφερε στον κ. Μελισσανίδη ένα συμβολικό δώρο, την πρώτη σημαία της «Αγια Σοφιάς».

Από την πλευρά του, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης, είπε: «Είναι ορισμένες περιπτώσεις που το μέγεθος της στιγμής που ζεις σε ξεπερνά, γιατί νιώθεις ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με την ίδια την Ιστορία. Μια τέτοια στιγμή είναι η αποψινή, ο χώρος που βρισκόμαστε είναι στην κυριολεξία ιερός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες αξίες των αείμνηστων, ανιδιοτελών παραγόντων της ΑΕΚ, Χατζηιωάννου, Γκούμα, Μπάρλου μας φωτίζουν τον δρόμο. Γίναμε πάλι πρόσφυγες, αλλά ήρθαμε να διεκδικήσουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει, ξεκινώντας από τα θεμέλια, και τα θεμέλια της ΑΕΚ είναι εδώ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε αυτή την ομάδα εξάλλου ποτέ δεν χαρίστηκε τίποτα, πάλεψε για να κερδίσει τα πάντα.

Παλέψαμε για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και νομίζω ότι τα καταφέραμε, οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν. Μας προτάθηκε να φτιάξουμε γήπεδο σε άλλες περιοχές της Αττικής αλλά αρνηθήκαμε, γιατί εδώ είναι το σπίτι της ΑΕΚ, εδώ είναι τα θεμέλιά της.

Αντλήσαμε δύναμη από του δίκαιο του αγώνα μας και εδώ θα κτιστεί το νέο μας σπίτι, με σεβασμό στην Ιστορία τον προγόνων μας, του προσφυγικού Ελληνισμού, στην Ιστορία της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα με το βλέμμα στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν στο όραμά μας αυτά τα δύσκολα χρόνια, κυρίως τους φιλάθλους που ήταν πάντα κοντά μας. Τα τείχη της Αγια – Σοφιάς θα είναι άτρωτα, θα είναι ψηλά και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Η φλόγα άναψε, ξεκινάμε δουλειά από αύριο!».

H άφιξη των παικτών της ΑΕΚ

Σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΚ













Οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούν
Τα πάντα είναι έτοιμα για τον ιστορικό αγιασμό
Όσο περνάει η ώρα τόσο και γεμίζει το οικόπεδο, όπου σε περίπου δύο χρόνια θα δεσπόζει η 'Αγια-Σοφιά'
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ
Μεγάλοι και μικροί φίλοι της ΑΕΚ πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια
Τα φορτηγά σε πλήρη παράταξη
Οι μπουλντόζες έχουν πάρει θέση και αναμένεται να πιάσουν δουλειά τις επόμενες ημέρες
Άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι οπαδοί της Ένωσης
Όνειρο ζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης