Τη νοοτροπία και την πίστη που έδειξαν οι παίκτες του στην επική ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ζήτησε ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, εν όψει της ρεβάνς της Ρόμα με τη Λίβερπουλ στο «Ολίμπικο» (2/5, 21:45, Cosmote Sport 1, EΡΤ1), για τα ημιτελικά του Champions League.

Μετά το 3-0 επί των Καταλανών, οι «τζιαλαρόσι» επιζητούν αύριο ακόμη ένα… θαύμα, προκειμένου να ανατρέψουν το 5-2 του «Ανφιλντ» και να προκριθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δική του πλευρά, ο Γιούργκεν Κλοπ εμφανίστηκε αρκετά σίγουρος για την ομάδα του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «… δεν βρισκόμαστε πλέον σε δύσκολη θέση». Παραδέχθηκε πάντως ότι η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει και τόνισε ότι το επίτευγμα της Ρόμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα λειτουργεί ως προειδοποίηση για τη δική του ομάδα.

«Πρέπει να το πιστέψουμε. Με τη νοοτροπία, τον κόσμο και το πάθος, θέλουμε να κάνουμε ένα καινούριο θαύμα», επισήμανε ο Ντι Φραντσέσκο. «Παίζουμε έναν ημιτελικό Champions League, μπροστά σε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, οπότε περιμένουμε μία μαχητική ομάδα που θα τα δώσει όλα. Μετά, μπορεί να έρθει 4-1 ή 0-0… Εγώ αυτό που θέλω είναι να δω τον ενθουσιασμό και τη θέληση να ξεπεράσουμε το εμπόδιο», πρόσθεσε ο τεχνικός της Ρόμα.

Οταν κλήθηκε να συγκρίνει τους αγώνες με Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, ο Ντι Φραντσέσκο είπε: «Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, από πλευράς τακτικής και νοοτροπίας. Η Λίβερπουλ δεν παίζει με τόσες πολλές πάσες, παίζει πιο πολύ κάθετα. Δεν πρέπει μόνο να αμυνθούμε καλά, αλλά και να σημειώσουμε τρία γκολ. Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο, αλλά όταν θέλεις να σκοράρεις τρία γκολ, δεν μπορείς να μείνεις στο δικό σου τερέν, οπότε θα τους δώσουμε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ από την πλευρά του ανέφερε: «Για να περάσει η Ρόμα, χρειάζεται να νικήσει με τρία γκολ διαφορά. Αν τα καταφέρουν, μπράβο τους. Δεν λέω ότι έχουμε ήδη προκριθεί, αλλά δεν είμαστε πλέον σε δύσκολη θέση.

Οι αγώνες μπορούν να γυρίσουν σε μια στιγμή, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι εύκολο να παίζεις εναντίον μας. (σ.σ. Στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα) η Ρόμα ήταν έτοιμη, όταν κάποιοι ίσως πίστευαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Κανείς δεν πίστευε σε αυτή την ανατροπή, αλλά έγινε. Δεν χρειάζομαι προειδοποίηση, αλλά αυτή είναι μία τέτοια».

Ο Γερμανός τεχνικός αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την απουσία του επί πολλά χρόνια άμεσου συνεργάτη του, Ζέλικο Μπούβατς, στον οποίο η Λίβερπουλ έδωσε άδεια ως το τέλος της χρονιάς «για προσωπικούς λόγους». Δημοσίευμα στη Βοσνία υποστηρίζει ότι ο 57χρονος έχει επιλεγεί ως διάδοχος του Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης