Ο Παναιτωλικός, έστω κι αν αγχώθηκε στο τέλος, κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 σκορ του Λεβαδειακού, στη  μεταξύ τους αναμέτρηση, που διεξήχθη το Σάββατο στο Αγρίνιο, για την 6η αγωνιστική της Super League.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Δέλλα που έφτασε στην επικράτηση χάρη στα τέρματα των Έρικσον (49΄) και Μοράρ (58΄).
Στην αντίπερα όχθη, για τους Βοιωτούς που έπαιζαν από το 64΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς με 2η κίτρινη κάρτα, σκόραρε στο 86΄ ο Σαβαντογκό.
Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττες κι έτσι αμφότερες ήθελαν να προσθέσουν βαθμούς στη συγκομιδή τους, κάτι που τελικά κατάφερε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφθασε στην επικράτηση.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Σαβαντογκό σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ακολούθησε (7΄) μια καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό, όταν ο Παντελιάδης έβγαλε την μπάλα κόρνερ πριν ο Καμαρά σκοράρει προ του Επασί, με τους γηπεδούχους  να φτάνουν και πάλι κοντά στο 1-0 στο 37΄ με τον Καμαρά, η προβολή του οποίου από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Επασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 49΄ η ομάδα του Τραϊνού Δέλλα κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της και να ανοίξει το σκορ, έστω και με τυχερό τρόπο.

Ο Αντιλέχου απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή του αλλά αυτή βρήκε στο πρόσωπο τον Έρικσον και κατέληξε στα δίχτυα του Επασί.
Η ομάδα του Αγρινίου έφθασε στο 2ο γκολ στο 58΄ με κοντινό πλασέ του Μοράρ, από μεταβίβαση του Καμαρά κι έκανε 4 τα προσωπικά του τέρματα στη διοργάνωση.

Ο αγώνας έγινε δραματικός στα τελευταία λεπτά αφού ο Λεβαδειακός με δέκα παίκτες κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 86΄ με τον Σαβαντογκό, ο οποίος νίκησε τον Κυριακίδη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Έτσι στις καθυστερήσεις (90+2) σε αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, η ομάδα του Μάντζιου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 2-1, βελτιώνοντας τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.

Τα γκολ του αγώνα:

Κίτρινες: Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Λουσέρο / Παντελιάδης, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Τσαμπούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόκκινες: 64΄ Νανγκίς (2η κίτρινη)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαλής, Μαρινάκης, Ρότσα, Έρικσον, Μάζουρεκ (66΄ Γουίλιαν), Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (84΄ Μανά), Καμαρά (77΄ Λουσέρο).

Λεβαδειακός (Απόστολος Μάντζιος)
: Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (64΄ Γιακουμάκης), Καραχάλιος (65΄ Όμο), Μαρκόβσκι (74΄ Ιωαννίδης), Νανγκίς, Σαβαντογκό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης