Με γκολ του Μπράουν Ιντέγε στο 38ο και του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στο 89ο ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, σε παιχνίδι για την 2η εξ αναβολής αγωνιστική της Super League. Από το 69’ οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινες κάρτες οι Λισγάρας της Ξάνθης και Σεμπά του Ολυμπιακού.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι. Στο 6’ ο Μάρτινς σούταρε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ιντέγε να αστοχήσει. Στο 9’ ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ιντέγε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Χατζητερζόγλου αλλά ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε «παίζετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Ξάνθη απείλησε ο Γιουνές στο 17’ με το κεφάλι, ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Μιλιβόγεβιτς σέντραρε για τον Σεμπά στο 38’, ο οποίος πρόλαβε να στρώσει στον Ιντέγε που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Η Ξάνθη θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 45΄ όμως το τεχνικό σουτ του Γιουνές πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Στο 57ο λεπτό ο Λισγάρας έκανε ένα πολύ επικίνδυνο φάουλ στον Σαμπά με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων. Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης, αλλά και στον Σεμπά για τη μετέπειτα αντίδρασή του.

Μετά τις αποβολές η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και την κυκλοφορία του αγώνα και κατάφερε στο 89’ να σκοράρει δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη. Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μιλιβόγεβιτς νίκησε τον Ζίβκοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2 (Novasports 1)

Γκολ: 38′ Ιντέγε, 89′ Μιλιβόγεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Γιουνές – Μποτία

Κόκκινες κάρτες:
59′ Λισγάρας – 59′ Σεμπά

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71′ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82′ Ορφανίδης), Γουάλας (74′ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (90′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (84′ Ανδρούτσος), Μάριν (66′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης