Υπό απαγόρευση θα εξακολουθήσει να είναι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, μετά το βροντερό «όχι» του Συμβουλίου Εφετών στο αίτημά του για την άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για εμπλοκή σε παράνομες πράξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το βασικό μέρος της αίτησης που έχει υποβάλλει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όπως άλλωστε πρότεινε και ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Έτσι, ο κ. Μαρινάκης θα πρέπει να παραμείνει μακριά από κάθε ποδοσφαιρική ενασχόληση έως ότου κριθεί η υπόθεση του από τη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού έγινε δεκτή μόνο ως προς τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, μειώνοντας από δυο σε μία τις φορές που είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρόν .

Αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση αυτή,, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του
τόπου κατοικίας του καθώς και χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αντιμετωπίσει κατηγορίες που αφορούν :

1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης
δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει
τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση,

3.
Ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος
για άνθρωπο

4. ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ”εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία
επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και

5. απάτη κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση. Η ανάκριση για την ογκώδη αυτή δικογραφία έχει πλέον περατωθεί και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου στο Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει ποιοι εκ των εμπλεκομένων θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης