Ακάθεκτος συνεχίζει ο Παναθηναϊκός την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει στη φετινή Super League.
Τα… θαυματουργά «μωρά» του Γιώργου Δώνη επιβλήθηκαν δύσκολα το Σάββατο με 1-0 σκορ του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στην έκτη τους νίκη στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Το γκολ που έκρινε το ματς το σημείωσε στο 72 λεπτό ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι λίγα λεπτά νωρίτερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτό το «τρίποντο» οι πράσινοι έφτασαν τους 13 βαθμούς, καθώς ως γνωστόν ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα με -6.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και πίεσε ασφυκτικά την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.
Μόλις στο 6ο λεπτό οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου από αριστερά, πέρασε τον Ντομίνγκες κι έκανε το γύρισμα – σουτ.
Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κότνικ, έφτασε στον Καμπετσή, ο οποίος από κοντά πλάσαρε, αλλά με την παρέμβαση του Σλοβένου γκολκίπερ αυτή προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πολιόρκησαν την άμυνα του Πανιωνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μετά από αυτό το διάστημα, άρχισε να ισορροπεί το ματς και στο 34′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της.

Τότε ο Μπανανά γύρισε τη μπάλα στον αφύλαχτο Μασούρα, ο οποίος ήταν αφύλαχτος απέναντι στον Διούδη, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ από θέση βολής, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία.

Στο 43′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλή προσπάθεια του Μακέντα, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κότνικ.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πιο ισορροπημένο. Η ομάδα του Δώνη είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Πανιώνιος πήρε μέτρα και προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα του Διούδη με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Οι «πράσινοι», όμως, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν. Συγκεκριμένα στο 72ο λεπτό ο Χατζηθεοδωρίδης σουτάρε με το αριστερό, έξω από την περιοχή, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κότνικ, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες στο ΟΑΚΑ.
Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά ο Παναθηναϊκός κράτησε το σκορ και τη νίκη.

Kίτρινες: Κολοβέτσιος – Μπανανά, Κόρμπος, Κεϊτά.
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Τζανδάρης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (82′ Σέχου), Μακέντα, Καμπέτσης (63′ Χατζηθεοδωρίδης).

Πανιώνιος (Ανιγκό):
Κότνικ, Ντομίνγκες, Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (89′ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης (55′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.

 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης