Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ενενήντα λεπτά μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου σημείωσαν οι Μαουρίσιο (24’). Πρίγιοβιτς (34’) και Μπίσεσβαρ (73’). Ο Πανιώνιος μείωσε με γκολ του Κόρμπου στο 85’.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άκρως επιθετικός και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, δείχνοντας πως δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής και τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα και στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και στη συνέχεια το σουτ του Κόρμπου βρήκε στο σώμα αμυντικού του ΠΑΟΚ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να ξαναμπούν στο… κόλπο.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σκοράρει, αλλά στο 60΄ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ).

Το μόνο που κατάφεραν οι Νεοσμυρνιώτες ήταν να μειώσουν στο 85΄ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-3 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 24′ Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ), 34′ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 73′ Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), 85′ Κόρμπος (Πανιώνιος)

Κίτρινες κάρτες:
Βλάχος, Μασούρας, Σταυρόπουλος – Λημνιός

Κόκκινες κάρτες:


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου):
Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (68′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίτσιο (75΄Σακχόφ), Κάνιας, Πέλκας (65′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (69′ Κουλούρης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης