Στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα προσανατολίζονται ο δήμος της πόλης και το υπ. Ανάπτυξης. Όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση των κ.κ. Χατζηδάκη και Μπουτάρη, που έγινε το πρωί της Τρίτης, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα και η προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και των δύο πλευρών. Μάλιστα από την συμπρωτεύουσα παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη σχολίαζαν ότι τα υδροπλάνα αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην σύνδεση της πόλης με τα νησιά του Αιγαίου,
ιδίως μετά την απροθυμία ακτοπλοϊκών εταιρειών να καλύψουν τη συγκεκριμένη ζήτηση. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι πρόσφατα η ΝΕΛ υπαναχώρησε στην πρόθεση της να καλύψει την γραμμή Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες- Βόλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και την οικονομία των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και το τουριστικό ρεύμα που –θεωρητικά τουλάχιστον – υπάρχει. Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – και συνεπώς και τα υδροπλάνα που θα «πιάνουν» εκεί αποτελεί λιμάνι αφετηρίας όχι μόνο για τους κατοίκους ολόκληρης της Βόρειου Ελλάδας, αλλά δυνητικά και για τους χιλιάδες ανατολικοευρωπαίους τουρίστες που κατεβαίνουν κάθε χρόνο στη Χαλκιδική και με ένα γρήγορο και οικονομικό μέσο, όπως είναι τα υδροπλάνα, θα μπορούσαν να προωθηθούν και προς τα νησιά του Αιγαίου – ιδίως του Βόρειου Αιγαίου.
Στη συνάντηση ακόμη συζητήθηκε η ανάπτυξη παράκτιας συγκοινωνίας με την παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων στο παραλιακό μέτωπο, θέμα που έθεσε ο Γ. Μπουτάρης στον υπ. Ανάπτυξης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  έθεσε ακόμη ζήτημα μείωσης των τελών του αεροδρομίου της πόλης. από την πλευρά του υπουργού ανακοινώθηκε ότι για το ζήτημα των τελών των αεροδρομίων συνολικά θα γίνει μελέτη κόστους / οφέλους προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το θέμα (τουρισμός, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέματα ανταγωνισμού, θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε κ.α.)
Επίσης ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε την κατασκευή τραμ στην πόλη με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Το θέμα θα εξετασθεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και με την προϋπόθεση ότι το έργο θα είναι βιώσιμο.
Τέλος για τη συγχώνευση HELEXPO-ΔΕΘ και ΟΠΕ ο Δήμαρχος συμφώνησε με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου.

πηγή:portnet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης