ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε, κυριολεκτικά, χάσει τη …μπάλα με κάποιους πολιτικούς μας οι οποίοι αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται.

Αφορμή η πρόσφατη τροπολογία της 31ης Οκτωβρίου για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ασφαλιστικών ταμείων ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και δημοσιογράφων και την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, όπου παρέστησαν 293 βουλευτές. Δεν προσήλθαν να ψηφίσουν Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης!

Όσοι βρέθηκαν έξω από τη Βουλή πληροφορήθηκαν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι ότι η τροπολογία “πέρασε” με 136 ψήφους και 134 κατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα λεπτά αργότερα ψιθυρίστηκε ότι θα γίνει επανακαταμέτρηση επειδή ο Π. Δήμας ήθελε να αλλάξει τη ψήφο του, δύο βουλευτές προσήλθαν αργά και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, ενώ άλοι ισχυρίζονταν ότι άλλο ψήφισαν και άλλο προσμετρήθηκε! Αλαλούμ!..

Μία ώρα αργότερα τελείωσε η επανακαταμέτρηση και το αποτέλεσμα άλλαξε. Υπέρ της τροπολογίας 136 και κατά 143. Μα καλά αναρωτιέσαι “που είχαν εξαφανιστεί 9 ψήφοι κατά της τροπολογίας στην πρώτη καταμέτρηση;” Είναι δυνατόν; Κι όμως, όπως αποδεικνύεται, είναι δυνατόν…

Κι απορεί ο κόσμος που έχει χάσει πλέον και τα αβγά και τα πασχάλια. Πως θα βγει αυτός ο τόπος από τα τραγικά αδιέξοδα; Πως θα βγει, όταν ο κ. Τραγάκης λέει από το προεδρείο της Βουλής πως ψηφίστηκε το άρθρο 4 της τροπολογίας για τους μηχανικούς και δύο ώρες αργότερα με ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου Ε. Μειμαράκη, τονίζεται ότι το άρθρο καταψηφίστηκε! Σε ποιο ευνομούμενο κράτος συμβαίνουν αυτά; Σε ποιο;.. Απορώ πως αυτό το πολιτικό προσωπικό θα σώσει τη χώρα… Απορώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης