Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», περιηγήθηκαν χθες τα μεγάλα έργα πνοής που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αλλά και τα έργα  που υλοποιούνται.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στους υποψηφίους του Συνδυασμού του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε πραγματοποιήσει ένα τεράστιο έργο στην πόλη  μας. 129 έργα πνοής για τον Πειραιά. Έργα συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ σε 42 μήνες μόνο, τα οποία  αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας. Γιατί εμείς κάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής για τα παιδιά μας και για μας.»
Η περιοδεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο επαναλειτούργησε τον Οκτώβριο του 2013 και έκανε τον Πειραιά και λιμάνι Πολιτισμού. 
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Άλσος Δηλαβέρη, το οποίο αναπλάστηκε και 26 στρέμματα πρασίνου και παιδικών χαρών προσφέρουν χαρά και  αναψυχή στα παιδιά και στους μεγάλους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι δημοπρατήθηκε και σύντομα ένας σύγχρονος μεγάλος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα δημιουργηθεί εκεί, για τις ανάγκες της εργαζόμενης και άνεργης μητέρας.  
Επίσης, επισκέφθηκαν το πρώην  Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, τους δύο νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τον 12ο και τον 24ο 9πρώην ΣΤΑΣΥ), πραγματικά στολίδια για τα παιδιά του Πειραιά στο Νέο Φάληρο. 
Περιηγήθηκαν και τους νέους χώρους πρασίνου στην πόλη οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και διαμορφώθηκαν είτε σε χώρους πρασίνου και αναψυχής όπως το οικόπεδο του ΙΚΑ απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), είτε σε παιδικές χαρές για τα παιδιά του Πειραιά όπως τα οικόπεδα στις οδούς Τζαβέλα, Χατζηκυριακού  κ.α.
Ακόμη, επισκέφτηκαν την πρώτη βιοκλιματική πλατεία, την  πλατεία Πηγάδας στην οποία τα έργα είναι σε εξέλιξη.
Η περιοδεία  ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στο θαλάσσιο  μέτωπο από τη Ακτή Βασιλειάδη έως και την Ακτή Μουτσοπούλου όπου έχουν δημοπρατηθεί τα έργα ανάπλασης της Ακτής Βασιλειάδη, της Ακτής Μιαούλη, της Β΄ Μεραρχίας, της Ακτής Μουτσοπούλου, της Γρηγορίου Λαμπράκη και  όλων των κάθετων δρόμων ανάμεσα στη στις Β΄ Μεραρχίας και Τσαμαδού,  από το λιμάνι μέχρι την Γρ. Λαμπράκη και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφτηκε την Παλαιά Κοκκινιά, όπου δημότες τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση, τον ευχαρίστησαν για την καθαριότητα, για την όμορφη παιδική χαρά στην οδό Φλωρίνης, και για τον καθαρισμό του επί χρόνια εγκαταλελειμμένου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία οικοπέδου απέναντι από το ειδικό σχολείο και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου.

Αργά το μεσημέρι, ο κ. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, κατέθεσε την υποψηφιότητα του Συνδυασμού «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», στο Πρωτοδικείο.

Αύριο το πρωί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο του Πειραιά και στις 7:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» και θα μιλήσει για το έργο του και για το όραμα και το σχεδιασμό της νέας δημαρχιακής του  θητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης