Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 750 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 344 νεκρούς επί συνόλου 54.835 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως παρατήρησε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, «τις τελευταίες τρεις ημέρες οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώνονται, αλλά παραμένουν υψηλοί».

Από τον Ιανουάριο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων.

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι άρχισε η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου Αμπντάλα. Διευκρίνισε ότι θα διεξαχθεί στις επαρχίες Σαντιάγο δε Κούμπα και Γουαντάναμο, με τη συμμετοχή περίπου 42.000 εθελοντών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κουβανοί επιστήμονες εργάζονται το τρέχον διάστημα πάνω σε πέντε εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κλινικών δοκιμών.

Η κλινική δοκιμή τρίτης φάσης του υποψηφίου εμβολίου που θεωρείται πιο προχωρημένο, του Soberana 2, άρχισε αυτή την εβδομάδα στην Αβάνα.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοσοποιηθούν 11,2 εκατ. άνθρωποι, πρακτικά σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός, μέσα στο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης