Σε ετοιμότητα να κινητοποιήσει τις μονάδες του στρατού, αεροπορικές και ναυτικές, στο πλαίσιο της αποστολής διεθνούς βοήθειας στον λαό του Πακιστάν, δήλωσε πως είναι ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

«Είναι σημαντικό, για προφανείς πολιτικούς και ανθρωπιστικούς λόγους, να δείξει η Ευρώπη με εμφανή τρόπο την αλληλεγγύη της προς τον πακιστανικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Κάλεσε δε την Ε.Ε. να δείξει την ενότητα και την αποφασιστικότητά της και να παρασύρει μαζί της την διεθνή κοινότητα, «ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο γάλλος πρόεδρος στην επιστολή του υπενθυμίζει ότι τα κράτη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Γαλλία «προσέφεραν βοήθεια για τις πρώτες ανάγκες και η Κομισιόν αποδέσμευσε 40 εκατομμύρια ευρώ».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να κάνει περισσότερα και να δεσμευτεί ότι θα καλύψει ακόμα μεγαλύτερες ανθρωπιστικές ανάγκες σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή αεροσκάφους στο Πακιστάν, με 60 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης