Τις τελευταίες ημέρες φάγατε τόσο κρέας και τόσα γλυκά, που ο οργανισμός σας θα χρειαστεί ξανά πρωτεΐνες και ζάχαρη σε ένα μήνα. Όμως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα γεύματα της Πρωτοχρονιάς. Είναι ευκαιρία λοιπόν οι τέσσερις ημέρες που απομένουν ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να κάνετε λίγη αποτοξίνωση.
Αύριο λοιπόν φάτε όσπρια και μάλιστα φακές. Με μεγάλη διατροφική αξία, οι φακές είναι ένα γεύμα που και θα σας χορτάσει, αν δε λίγο μετά πιείτε το χυμό ενός πορτοκαλιού, ο σίδηρος που θα απορροφήσει ο οργανισμός σας θα καλύψει τις ανάγκες σας για δύο ολόκληρες ημέρες.
Δείτε λοιπόν τη συνταγή για νοστιμότατες φακές σε μισή ώρα.
Θα χρειαστείτε:
-500 γρ. κόκκινες φακές
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-1 Κύβο MAGGI Μεσογειακοί Ζωμός Βοδινό
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-λίγο πιπέρι
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με νερό, τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις φακές ανάλογα με το πόσο πηχτές τις θέλουμε.

