Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια της Καλαμάτας για την επιστροφή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι διοικούντες τη «μαύρη θύελλα», απέκτησαν ένα σημαντικό βραχνά.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ ανακάλεσε την άδεια συμμετοχής της ομάδας από τη Μεσσηνία στο πρωτάθλημα της Super League 2 (Β΄ όμιλος).
Όπερ σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση σε δεύτερο βαθμό η Καλαμάτα θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές δηλαδή θα μπορεί να αποκτήσει έως τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 25 χρόνων, απεριόριστους Έλληνες κάτω των 25 ετών και ξένους κάτω των 23 ετών.
Να σημειωθεί επίσης ότι η FIFA έχει επιβάλει στη «Μαύρη Θύελλα» απαγόρευση μεταγραφών για τις τρεις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, με έναρξη από τις 16 Δεκεμβρίου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του της 23ης Δεκεμβρίου 2025 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League 2) «Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
Ανακαλεί την χορηγηθείσα, με την υπ’ αριθ. 4/2025 απόφαση άδεια συμμετοχής της ΠΑΕ “Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” στη διασυλλογική διοργάνωση του Ελληνικού Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (SUPER LEAGUE 2), της περιόδου 2025-2026 της ΠΑΕ και επιβάλλει στην εν λόγω ΠΑΕ συνολικό χρηματικό πρόστιμο δέκα πέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».

