Στο νοσοκομείο των φυλακών του Μονάχου νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα.
Πάντως, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, η κατάσταση της υγείας τού δεν εγκυμονεί κινδύνους.
«Ο Χριστοφοράκος είναι ικανός προς κράτηση και η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που ο ίδιος δεν κινδυνεύει στη φυλακή» δήλωσε στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle ο εισαγγελέας του εφετείου του Μονάχου και εκπρόσωπος για θέματα έκδοσης κ. Ομπερμάγιερ.
Η κατάσταση του κ. Χριστοφοράκου αντιμετωπίζεται από τους θεράποντες ιατρούς με χορήγηση φαρμάκων, μέχρις ότου αποφασιστεί η κλινική της αντιμετώπιση.
Υπενθυμίζεται ότι εντός δύο εβδομάδων το Εφετείο του Μονάχου αναμένεται να αποφασίσει για το εάν θα εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα ο κ. Χριστοφοράκος.
Σε περίπτωση που η απόφαση ορίσει την έκδοσή του, οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

