ΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

annapan1966@hotmail.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

9 Σεπτεμβρίου 2021

 

https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89/

 

 

TΥΠΟΣ: «Συνελήφθη ο διοικητής του MEGA Εμβολιαστικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Δαραβίγκας (στρατιωτικός, εν ενεργεία Πτέραρχος  της Πολεμικής Αεροπορίας διοικητής σε… πολιτική δομή υγείας, φαρμακοποιός από τη Λάρισα –κατά δήλωσή του– και σύζυγος δικαστικού)  διότι δεν δέχθηκε έγγραφα που του κατέθεσε πολίτης της Κέρκυρας Σπύρος Παγιάτης σχετικά με τα συστατικά του εμβολίου και την ασφάλεια του σκευάσματος…που εμβολιάζονται οι πολίτες.

 

Η σύλληψη του διοικητή έγινε μετά από μήνυση του κ Σπύρου Παγιάτη ο οποίος είχε κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό στις 05/08/2021.

 

Με βάση τη μήνυση, κατηγορείται για Παράβαση Καθήκοντος Κατάχρηση Εξουσίας εξύβριση και μείωση προσωπικότητας…

 

Τελικά, ο στρατιωτικός διοικητής  κ. Δαραβίγκας παρέλαβε και υπέγραψε τα έγγραφα του κ. Παγιάτη παρουσία αστυνομικών και αναμένεται εντολή του Στρατιωτικού Εισαγγελέα για τα περαιτέρω».

 

Δόξα τω Θεώ, εδώ στην Κέρκυρα έχουμε τον κ. Σπύρο Παγιάτη, που έκανε την αρχή και ακολουθήσαμε και άλλοι, ώστε να πάρουμε επ’ αόριστον απαλλαγή από το εμβόλιο με απόλυτα νόμιμο τρόπο και με τη σφραγίδα του Εισαγγελέα.

 

΄Ήδη, η ίδια διαδικασία με τα ίδια έγγραφα ακολουθείται σε περίπου 15 πόλεις της Ελλάδας ενώ τα τηλέφωνα (του κ. Σπύρου Παγιάτη και το δικό μου) έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά.

 

Παρακάτω εκθέτω αναλυτικά τη διαδικασία, όπως ακριβώς την ακολούθησα κι εγώ και όπως μπορεί, να την ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος σε όλη την Ελλάδα.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΓΙΑΤΗ

 

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

 

1. ΚΛΕΙΝΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ.

 

2. ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΓΙΑΤΗ (συνολικά 5 εις διπλούν – σε δύο Φακέλους).

 

3. ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ). 

 

ΑΠΑΝΤΩ «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΛΑ με εξαίρεση μόνο την ερώτηση περί αναφυλαξίας στην οποία απαντώ «ΝΑΙ». Εάν ο γιατρός με ρωτήσει τί ακριβώς μου είχε συμβεί, μπορώ να του πω ότι στο παρελθόν ύστερα από τσίμπημα σφήκας ΠΡΗΣΤΗΚΑ και αναγκάστηκα να πάρω Κορτιζόνη.

 

4. ΠΑΡΑΔΙΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Εκείνος το ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ και ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ.

 

(ΑΚΟΜΗ ΚΙ’ ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΚ)

 

5. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (όπως φυσικά γνωρίζει), ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΥ. 

 

Ο γιατρός συμφωνεί, οπότε βγάζω και του δίνω την ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΗΣΗ που περιέχει τις Ερωτήσεις για το εμβόλιο.

 

6. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΞΗΓΩ:

 

«Όπως ακριβώς σας θέτω ΕΓΓΡΑΦΩΣ τις Ερωτήσεις μου, έτσι ακριβώς ΘΕΛΩ ΕΓΓΡΑΦΩΣ και τις δικές σας Επιστημονικές Απαντήσεις σε κάθε ερώτησή μου, με την Υπογραφή και τη Σφραγίδα σας. Επίσης έχω και κάποιες ερωτήσεις που αφορούν στο ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, π.χ. Εάν υπάρχουν όλες οι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ που απαιτούνται από το νόμο, εάν διαθέτει Ασθενοφόρο, Μ.Α.Φ., κ.λπ»..

 

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

Ο Γιατρός θα δηλώσει ότι είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ, οπότε τον ΡΩΤΑΩ ποιος είναι ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ και μου απαντάει ο «ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ», οπότε του λέω «ΩΡΑΙΑ. ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ».

 

7. ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ:

 

«Με βάση τον ΚΩΔΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και των ΝΟΜΩΝ που αναφέρονται στην ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ, για να δώσω τη Συναίνεσή μου και να εμβολιαστώ, ΖΗΤΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΠΤΩΣ με απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτω».

 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο Διοικητής θα δηλώσει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ. Συγκεκριμένα, εμένα, στην ερώτησή μου «ποιος είναι αρμόδιος;», μου απάντησαν ότι «ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η… ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ότι τα έγγραφά μου ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να σταλούν σ’ αυτή». Σ’ αυτό, ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Μπορείτε να τα στείλετε όπου νομίζετε. Θα περιμένω ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ για τις απαντήσεις. ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:

ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ τα 5 Έγγραφα και τις 5 φωτοτυπίες τους, και ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ Υπογραφή, Ημερομηνία, Σφραγίδα σας και Αριθμό Πρωτοκόλλου) ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι τα έχετε παραλάβει».

 

[Σημείωση: Εάν δεν έχει Σφραγίδα, ΓΡΑΦΕΙ το ΟΝΟΜΑ, τον ΒΑΘΜΟ του και την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ σε καθένα από τα 5 ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ που τα κρατώ εγώ].

 

ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

 

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (γίνεται και ομαδικά) ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Απαλλακτικό από το Εμβόλιο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ η προσφυγή μου (που μπορεί να πάρει και χρόνια).

 

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ/Η ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

 

[Σημείωση: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, εάν δεν θέλω να καταθέσω προσφυγή (η οποία έχει κόστος 600 Ευρώ, που κατανέμεται μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν στην προσφυγή – π.χ. 10 άτομα, 60 ευρώ το καθένα), ΜΠΟΡΩ, να περιμένω 60 ημέρες για την απάντησή τους. ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ εντός 60 ημερών, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι έχουν αποδεχθεί τα Έγγραφά μου, οπότε είμαι καλυμμένος/η.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραλάβουν τα Έγγραφά σας (που είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να τα παραλάβουν), ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ:

 

  1. Να καλέσετε το «100» και να τους πάτε στο Αυτόφωρο.

 

2. Να καλέσετε Δικαστικό Επιμελητή για να κάνει την επίδοση.

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ:

 

Εγώ ως απόλυτα νομοταγής πολίτης ΕΚΛΕΙΣΑ το ραντεβού και ΠΗΓΑ να εμβολιαστώ αλλά ΕΚΕΙΝΟΙ δεν μου έδωσαν την εκ του νόμου απαιτούμενη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ώστε να δώσω τη συναίνεσή μου, και ουσιαστικά ΜΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

 

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  (Επισυνάπτονται):

 

1) ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ……  ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

2) ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ……  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒ. ΚΕΝΤΡΟ

 

Προαιρετικά μπορείτε να καταθέσετε προς ενημέρωσή τους και τους Νόμους για τη Συναίνεση που αναφέρονται στο πρώτο έγγραφο και οι οποίοι περιλαμβάνονται στο παρακάτω pdf: Νόμοι Συναίνεσης

 

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

 

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

……………………………………………………………….

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:…………………………………….

ΟΝΟΜΑ:…………………………………………

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:…………………………………

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:…………………………

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:…………….

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:………………………….

ΑΔΤ:……………………………………………….

EMAIL:……………………………………………

ΤΗΛ.:………………………………………………

 

Ημερομηνία ….. / ….. / 2021

 

Σύμφωνα με τους νόμους:

1. 3418/2005, άρθρο 11

2. 2619/1998, άρθρο 5, κεφ. 2

3. 3671/2008, άρθρο 6, παρ. 1

4. Χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., άρθρο 3,

προαπαιτούμενη υποχρέωσή σας προκειμένου να συναινέσω και να προβώ στην προληπτική παρεμβατική-πράξη του εμβολιασμού (για την οποία προσήλθα στο Εμβολιαστικό Κέντρο ……………………………………. στις ……/ …… / 2021, σύμφωνα με το προγραμματισμένο ραντεβού και με κωδικό ……………………………) είναι να με ενημερώσετε πλήρως για τα πιθανές παρενέργειές της.

 

Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα, που υποβάλλω στην υπηρεσία σας:

 

1) Πέραν του αγγελιοφόρου ριβονουκλεικού οξέος (mRNA), ποια είναι τα βιοφυσικά και βιοχημικά συστατικά του φαρμακευτικού ενέσιμου σκευάσματος που θα εγχυθεί στο σώμα μου.

 

2) Ποιος είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για την παραγωγή και για την περαίωση της πειραματικής φάσης του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος και ποια τα αποτελέσματα της πειραματικής φάσης.

 

3) Ποιες είναι οι δυνάμει παρενέργειες και ανεπιθύμητες συνέπειες αυτού του φαρμακευτικού σκευάσματος μετά την έγχυσή του στο σώμα μου.

 

4) Εάν εμβολιαστώ με το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα το ανοσοποιητικό μου σύστημα θα αποκτήσει ισόβια μνήμη εναντίον του ιού Sars-Cov-2, στις μελλοντικές μεταλλάξεις αυτού όπως και σε όλους τους ιούς της συγκεκριμένης οικογένειας ιών;

Εάν όχι, σε περίπτωση που σε μελλοντικό χρόνο υποστώ κάποια λοίμωξη από τον ιό ή τις μεταλλάξεις του, θα συνιστώ «κίνδυνο δημόσιας υγείας», όπως ορίζεται στο σύνταγμα, άρθρο 28, Ν. 3991/2011, άρθρο 1 (ορισμοί).

 

5) Το δραστικό συστατικό mRNA του ενέσιμου εμβολίου που θα εγχυθεί στο σώμα μου υπάρχει ελεύθερο σε φυσική μορφή στη φύση; Εάν ναι, σε ποιους ιούς ή μονοκύτταρους οργανισμούς; Εάν όχι, είναι προϊόν τροποποίησης σε βιολογικό ή φαρμακευτικό εργαστήριο;

 

6) Η προληπτική, διατρητική παρεμβατική βιοϊατρική πρακτική την οποία θα υποστώ, που έχει γενετικό χαρακτήρα, μπορεί να έχει πρόσβαση στο δικό μου γενετικό χαρακτήρα στον πυρήνα των δικών μου κυττάρων; Και αν ναι, είναι δυνατόν να τον τροποποιήσει;

 

7) Τα αντισώματα που θα απελευθερώσει το ανοσοποιητικό μου σύστημα κατά του ιού Sars-Cov-2 υπάρχει η πιθανότητα να επιτεθούν σε πρωτεϊνικές δομές του δικού μου οργανισμού, σε περίπτωση που αυτές οι δομές προσομοιάζουν στις πρωτεϊνικές δομές του καψιδίου του ιού Sars-Cov-2 και μεταλλάξεών του (γλυκοπρωτεϊνη, Λ-πρωτεΐνη, Ε-πρωτεΐνη και Ν-πρωτεΐνη);

 

8) Επειδή από την κήρυξη της πανδημίας (Μάρτιος 2020) μέχρι και σήμερα ουδέποτε νόσησα από οτιδήποτε και πάντα έχαιρα άκρας υγείας εν μέσω περιβάλλοντος διακηρυγμένης πανδημίας, τηρώντας τα εκ της διοικήσεως συνιστώμενα και επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την αξιοπιστία του ανοσοποιητικού μου συστήματος, υπάρχει η απόλυτη βεβαιότητα, ότι αυτή η αξιοπιστία του θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο μετά την ως άνω προληπτική διατρητική παρεμβατική ιατρική πράξη που θα υποστώ,

 

9) Το προτεινόμενο εμβόλιο είναι placebo;

 

10) Οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλευτική υποστήριξη εκ μέρους σας επ’ αυτού του αντικειμένου κατά το άρθρο 1 παρ. 3 του Ν. 3418/2005, είναι καλοδεχούμενη εκ μέρους μου.

 

Επίσης θα ήθελα να μου δώσετε το έντυπο οδηγιών που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του εμβολίου (διότι σύμφωνα με τον καθηγητή Βασιλακόπουλο σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN «τα εμβόλια έχουν να κάνουν με ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ»).

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ σε ξεχωριστό έγγραφο οι ως άνω αναφερόμενοι νόμοι.

 

Ημερομηνία      /    /2021

Υπογραφή

 

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

………………………………………………………….

 

Ημερομηνία    /    /2021

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………..…..

ΟΝΟΜΑ:……………………………. …..

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:……………………. …..

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:…………….. …..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:… …..

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:…………….. …..

ΑΔΤ:…………………………………… …..

EMAIL:……………………………….. …..

ΤΗΛ.:…………………………………. …..

 

 

(ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ……………………..………)

 

Επειδή στις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί, να κάνω το εμβόλιο για τον SarsCov-2 και επειδή στις ..…/.…./2021            αρνήθηκαν σε προγραμματισμένο ραντεβού, να με εμβολιάσουν (όχι με δική μου ευθύνη)

 

ΕΡΩΤΩ:

 

1) Υπάρχει γιατρός ειδικός Καρδιολόγος στο εμβολιαστικό κέντρο; (Βλ σχετικό έγγραφο 1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ιατρικές δομές της χώρας για προβλήματα που εμφανίστηκαν στους εμβολιασμένους -μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα- και συνιστούν άμεση παρέμβαση από γιατρός ειδικός καρδιολόγος);

 

2) Υπάρχει γιατρός ειδικός Αναισθησιολόγος σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου δεδομένου ότι το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο (διπλή τυφλή κλινική μελέτη);

 

3) Υπάρχει γιατρός ειδικός Αλλεργιολόγος υπάρχει για τον έλεγχο των πολιτών που προσέρχονται για εμβολιασμό δεδομένου ότι το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο (διπλή τυφλή κλινική μελέτη);

 

4) Υπάρχει γιατρός με άλλη ειδικότητα ο οποίος προσελήφθη στο εμβολιαστικό κέντρο; Παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εγγράφως τα ονόματα των συμβεβλημένων ιατρών που βρίσκονται στο εμβολιαστικό κέντρο σας καθώς και πότε αυτοί προσελήφθησαν.

 

5) Υπάρχει ειδική μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών λόγω του ότι το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται εκτός του νοσοκομείου;

 

6) Υπάρχει ασθενοφόρο για τη μεταφορά έκτακτου περιστατικού;

 

Επισημαίνω ότι στην ενημέρωση που είναι αναρτημένη προς ενημέρωση των πολιτών

(https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/after-vax_final_14_5h21_vv_new_5.pdf?v=2)

στην παράγραφο των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών δεν αναφέρεται η θρόμβωση, η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα που αναφέρονται στο έγγραφο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων (ΕΜΑ) προς τις δομές της χώρας και της εταιρείας Janssen.

 

Συνημμένο έγγραφο 1: Tης Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ιατρικές δομές της χώρας για προβλήματα που εμφανίστηκαν στους εμβολιασμένους –μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα– τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης από ιατρό-ειδικό καρδιολόγο.

 

Συνημμένο έγγραφο 2: Της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen Ελλάδας – Επικοινωνία με επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid19 της Janssen και της αντένδειξης σε άτομα με προηγούμενο σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών και ενημέρωση σχετικά με το σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών και ενημέρωση σχετικά με το σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία.

 

Συνημμένο έγγραφο 3: Εξαιρετικά επείγον του Υπουργείου Υγείας.

 

Συνημμένο έγγραφο 4: της Φαρμακευτικής  εταιρείας  PfizerHellas

 

 

…………………………………………..     /      /  2021 

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

1. Νόμος 3418/2005 – ΦΕΚ 287/Α/28-11-2005

Κωδικας ιατρικής δεοντολογίας

 

Άρθρο 11

Υποχρέωση ενημέρωσης

1. Ο ιατρός έχει καθήκον αληθείας προς τον ασθενή. Οφείλει να ενημερώνει πλήρως και κατανοητά τον ασθενή για την πραγματική κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της προτεινόμενης ιατρικής πράξης, τις συνέπειες και τους ενδεχόμενους κινδύνους ή επιπλοκές από την εκτέλεσή της, τις εναλλακτικές προτάσεις, καθώς και για τον πιθανό χρόνο αποκατάστασης, έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να σχηματίζει πλήρη εικόνα των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων και συνεπειών της κατάστασής του και να προχωρεί, ανάλογα, στη λήψη αποφάσεων.
 

2. Ο ιατρός σέβεται την επιθυμία των ατόμων τα οποία επιλέγουν να μην ενημερωθούν. Στις περιπτώσεις αυτές, ο ασθενής έχει δικαίωμα να ζητήσει από τον ιατρό να ενημερώσει αποκλειστικά άλλο ή άλλα πρόσωπα, που ο ίδιος θα υποδείξει, για την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της προτεινόμενης ιατρικής πράξης, τις συνέπειες ή και τους κινδύνους από την εκτέλεσή της, καθώς και για το βαθμό πιθανολόγησής τους.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να καταβάλλεται κατά την ενημέρωση που αφορά σε ειδικές επεμβάσεις, όπως μεταμοσχεύσεις, μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επεμβάσεις αλλαγής ή αποκαταστάσεως φύλου, αισθητικές ή κοσμητικές επεμβάσεις.

4. Αν τα πρόσωπα δεν έχουν την ικανότητα να συναινέσουν για την εκτέλεση ιατρικής πράξης, ο ιατρός τα ενημερώνει στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Ενημερώνει, επίσης, τα τρίτα πρόσωπα, που έχουν την εξουσία να συναινέσουν για την εκτέλεση της πράξης αυτής, κατά τις διακρίσεις του επόμενου άρθρου.

 

2. Νόμος 2619/1998 – ΦΕΚ 132/Α/19-6-1998

Σύμβαση Οβιέδο

Κεφάλαιο ΙΙ Συναίνεση

 

Άρθρο 5

Γενικός κανόνας

 

Μια παρέμβαση στον τομέα της υγείας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει τη δωρεάν και ενημερωμένη συγκατάθεσή του σε αυτήν.

 

Στο πρόσωπο αυτό θα δοθούν εκ των προτέρων οι κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και τη φύση της παρέμβασης καθώς και για τις συνέπειες και τους κινδύνους της.

 

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί ελεύθερα να αποσύρει τη συγκατάθεσή του ανά πάσα στιγμή.

 

 

3. Νόμος 3671/2008

ΑΡΘΡΟ 6

 

1. Η Ένωση αναγνωρίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές που περιέχονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 7ης Δεκεμβρίου 2000, όπως προσαρμόσθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2007, στο Στρασβούργο, ο οποίος έχει το ίδιο νομικό κύρος με τις Συνθήκες.

 

Οι διατάξεις του Χάρτη δεν συνεπάγονται καμία επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ένωσης, όπως αυτές ορίζονται στις Συνθήκες.

 

Τα δικαιώματα, οι ελευθερίες και οι αρχές του Χάρτη ερμηνεύονται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του τίτλου VII του Χάρτη που διέπουν την ερμηνεία και την εφαρμογή του και λαμβανομένων δεόντως υπόψη των επεξηγήσεων οι οποίες αναφέρονται στον Χάρτη και στις οποίες μνημονεύονται οι πηγές των εν λόγω διατάξεων.

 

4. Χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ

Αρθρο 3

Δικαίωμα στην ακεραιότητα του προσώπου

 

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στη σωματική και διανοητική του ακεραιότητα.

 

2.   Στο πεδίο της ιατρικής και της βιολογίας, πρέπει να τηρούνται ιδίως τα εξής:

 

α)

 η ελεύθερη και εν επιγνώσει συναίνεση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τις λεπτομερέστερες διατάξεις που ορίζονται από το νόμο,

 

β)

 η απαγόρευση των ευγονικών πρακτικών, ιδίως όσων αποσκοπούν στην επιλογή των προσώπων,

 

γ)

 η απαγόρευση της μετατροπής του ανθρωπίνου σώματος και αυτών των ιδίων των μερών του σε πηγή κέρδους,

 

δ)

 η απαγόρευση της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης των ανθρωπίνων όντων.

 

3ον:

4ον:

5ον:

Προαιρετικά μπορείτε να καταθέσετε προς ενημέρωσίν τους και τους νόμους που αναφέρονται στο πρώτο έγγραφο και οι οποίοι περιλαμβάνονται στο παρακάτω pdf:

Νομοι συναινεσης

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης