Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ημέρες δράσης ο παγκόσμιος Τελικός της Επιλογής των οδηγών που θα συμπληρώσουν το Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2023, με τη συμμετοχή 2 Ελλήνων οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς και ο 14χρονος Βασίλης Παντελεάκης, κατάφεραν να περάσουν από την πρώτη φάση της Επιλογής, ανάμεσα στους 109 οδηγούς από όλον τον κόσμο και αγωνίστηκαν χθες στην πίστα της Μόντενα στην Ιταλία για τον Τελικό που θα μπορούσε να τους δώσει το εισιτήριο για το χώρο του MotoGP το 2023. 

Οι 54 που συμμετείχαν στον τελικό ήταν οι περισσότεροι πολύ κοντά σε χρόνους, όμως καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο σωστός τρόπος οδήγησης και η αποφυγή λαθών, κάτι που προσεκτικά εξέταζαν 4 εξειδικευμένοι κριτές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απογοητευμένος ο Βασίλης Παντελεάκης

Τελικά και οι δύο Έλληνες οδηγοί έμειναν εκτός της τελικής οκτάδας που πήρε την πρόκριση, σε μια ασυνήθιστα ολιγομελή επιλογή, αφού τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν 10-12 οδηγούς. 

Και οι δύο όμως θα έχουν και του χρόνου τη δυνατότητα να συμμετέχουν και πάλι στην επιλογή για το 2024 και ίσως τότε να έχουν καλύτερη απόδοση και να βρεθούν σε αυτούς που θα κάνουν το επόμενο βήμα στο δρόμο προς το MotoGP!

Οι 8 οδηγοί που πήραν την πολυπόθητη πρόκριση είναι οι:

Alberto Ferrandez Beneite (Spain)

Alvaro Carpe (Spain)

Hakim Danish (Malaysia)

Guido Pini (Italy)

Carter Thompson (Australia)

Leo Rammerstorfer (Austria)

Alexander Enriquez (USA)

Marco Morelli Chincolla (Argentina)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης